SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Putnici agencije "Viva trevel" i “Vej auta” nadrljali!  (Pročitano 5744 puta)

Van mreže Goca

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 307
  • Karma: +5/-0
    • KoZnaZna
Putnici agencije "Viva trevel" i “Vej auta” nadrljali!
« poslato: Decembar 31, 2010, 10:27:23 pre podne »
31. decembar 2010. | 08:01 | Izvor: B92

Putnici za Rim i Egipat na cedilu

Dve grupe turista iz različitih agencija, u Egiptu i u Rimu, umesto praznovanja, uz probleme tokom puta, čekaju smeštaj u hotelima.

Putnici agencije "Viva trevel" na putu za Rim doživeli su niz pehova tokom puta i sa smeštajem, dok 6 putnika “Vej auta” 2 noći provodi na recepciji u Hurgadi zbog katastrofalnog smeštaja.

Doček Nove godine preko turističkih agencija može postati noćna mora. 6 putnika uplatilo je agenciji “Vej aut” novogodišnji aranžman od 496 evra za Hurgadu u hotelu “Mashirabiya resort”.

Problemi su krenuli na aerodromu, jer su umesto u podne 29. decembra, poleteli tek u 20 i 30, ali su se ubrzo vratili, jer je pozlilo jednoj putnici.

Novo poletanje bilo je u 23 sata, a u hotel su stigli u 5:20 ujutro sledećeg dana. Turistički vodič im je podelio ključeve i otišao.

“Kada smo videli sobu, videli smo buđave zidove, pikavce, neviđenu prljavštinu i nehigijenske uslove. Jednostavno, vratili smo se na recepciju, rekli smo da mi ne možemo da spavamo u toj sobi”, ispričao je jedan od putnika, Boris Beker.

“Proveli smo noć na recepciji, sačekali smo jutro, zvali smo agenciju u Beogradu, dobili smo informaciju da rade na tome. Ponudili su nam opciju da preuzmemo, o našem trošku, celokupan novi hotel da platimo 600 evra za novi hotel”, kaže on.

“Spavali smo na hodniku. Zamolili smo ponovo našeg vodiča, Žanu, da nam da kontakt osobe koja može da reši naše probleme, da nam da kontakt lokalne osobe. Ona je rekla da je to Beograd, i da ne može da da kontakt njenog šefa ovde, jer ne sme. Zatim smo opet bili kivni i nervozni, rekli smo da zaista mi ne znamo šta možemo da uradimo, a naš vodič je rekao da može da zove i naša rodbina, možemo da pišemo saopštenja za novinare, da se snađemo”, rekao je Beker.

Ništa više sreće nisu imali ni putnici koji su preko agencije “Viva trevel” (Viva travel) u sredu krenuli u prestonicu Italije, jer su doživeli niz pehova, od kvarova autobusa, višesatnog čekanja, do smeštaja koji uopšte nije odgovarao dogovorenom i unapred plaćenom.

“Pošto smo se požalili, dobili smo vezu sa direktorom agencije, čini mi se, koji je rekao da to nema nikakve veze sa njima, da je to špedicija subagenta koji je prodao aranžmana, a da, što se njega tiče, mi možemo slobodno da spavamo i van hotela, u autobusu ili na ulici. Tako da, jednostavno, mi nismo imali drugi izbor do da prihvatimo ovo što se sada dešava, znači, da uđemo u taj hotel”, rekao je jedan od putnika Marko Sajko.

Direktor agencije “Viva Trevel” se javio na telefon, ali nije želeo da komentariše incident u Rimu.

S druge strane, turistički vodič agencije “Vej aut” (Way out) prekinuo je vezu kada smo se predstavili, a na dežurni telefon agencije javila se ženska osoba koja je rekla da je direktor na putu i da ne može da nam da bilo kakvu informaciju.


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA