SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Direktan let Beograd-Dubai  (Pročitano 3535 puta)

Van mreže Simon

 • Global Moderator
 • *****
 • Poruke: 706
 • Karma: +2/-0
Direktan let Beograd-Dubai
« poslato: Septembar 22, 2011, 01:06:40 pre podne »
Niskotarifna kompanija “Flajdubai” najavila je da će od 10. novembra uvesti direktan let na liniji Beograd-Dubai, a letovi će se odvijati četiri puta nedeljno.

Izvor: Tanjug


Foto: blog.halaltrip.com

Svi letovi iz Dubaija sa Terminala dva kretaće u 9.10 časova, a avion će sletati u Beograd, na Aerodrom “Nikola Tesla”, u 11.55 po lokalnom vremenu. Povratni let, iz Beograda biće u 12.40 sati, a sletanje u Dubai je predviđeno u 20.45.

Cena karte u jednom pravcu Dubai-Beograd će se kretati od 160 evra, dok će u pravcu Beograd-Dubai iznositi oko 170. Cena podrazumeva prtljag do sedam kilograma i jednu manju torbu, odnosno torbu za lap-top. Dodatni prtljag i posebno mesto sa proširenim prostorom za noge će se dodatno naplaćivati.
 
Karte za letove na relaciji Dubai-Beograd mogu se kupiti na sajtu www.flidubai.com, pozivanjem korisničkog centra (+381 11 3282271 ili +381 11 3282563) i preko turističkih posrednika i partnera kompanije.

- Očekujemo veliku potražnju kada su avio karte u pitanju, kako iz Srbije ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tako i onih putnika koji su u potrazi za pristupačnom vezom ka jednom od najdinamičnijih gradova u svetu - istakao je generalni direktor kompanije “Flajdubai” Gait al Gait.
 
On je dodao da je Srbija preduzela brojne korake da razvije svoj turistički potencijal u poslednjih nekoliko godina, uključujući i liberalizaciju viznog režima i politiku otvorenog neba.
« Poslednja izmena: Oktobar 30, 2011, 04:02:12 posle podne od strane Simon »


Van mreže Simon

 • Global Moderator
 • *****
 • Poruke: 706
 • Karma: +2/-0
Odg: Direktan let Beograd-Dubai
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 30, 2011, 04:05:41 posle podne »
"Flаj Dubаi" će od novembra meseca 2011. godine početi 4 puta nedeljno da leti na liniji Beograd-Dubai. Na svom sajtu su već postavili obaveštenje i mogućnost rezervacije karata za Beograd (http://www.flydubai.com/english/where-we-fly.aspx).

Dolаskom novih kompаnijа kаrte bi, zbog konkurencije, trebаlo dа pojeftine. Tаko bi nаm se polаzаk sа beogrаdskog аerodromа više isplаtio od, nа primer, letovа iz Temišvаrа i Budimpešte.

Van mreže Goca

 • Sr. Member
 • ****
 • Poruke: 307
 • Karma: +5/-0
  • KoZnaZna
Odg: Direktan let Beograd-Dubai
« Odgovor #2 poslato: Novembar 23, 2011, 05:37:15 pre podne »
Direktni letovi do Dubaija od 170 evra

Izvor: Beta

Niskotarifna aviokompanija Fly Dubai saopštila je da je uvela direktne letove između Beograda i Dubaija, po ceni od 170 evra u jednom smeru.

Generalni direktor Fly Dubai -a (www.flydubai.com) Gait al Gait kazao je na konferenciji za novinare u Beogradu da putovanje u jednom smeru traje pet sati i da će se letovi obavljati četiri puta sedmično - ponedeljkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

"Plan je da se poveća broj frekvencija na liniji Beograd-Dubai i uvedu svakodnevni letovi", kazao je on.

Gait je ocenio da će nova linija omogućiti turistima i poslovnim ljudima iz Ujedninjenih Arapskih Emirata da posete Srbiju, ali i da oko 5.000 članova srpske zajednica u Dubaiju češće posećuje prijatelje i porodicu u Srbiji.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu Abdulaziz Al Šamsi ocenio je da će uvođenje direktne linije između Beograda i Dubaija omogućiti jačanje poslovnih odnosa i ekonomske saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije.

"Postoji veliki potencijla za ekonomski razvoj i realizaciju investicija, a uvođenje novog leta je veoma važno za razvoj te saradnje", kazao je Šamsi.
Potpredsednik za komunikacije i međunarodne odnose Aerodroma Dubai Džamal Al Hai kazao je da sa tog aerodroma leti 150 aviokompanija i
da ove godine očekuju oko 51 milion putnika.

Kompanija Fly Dubai ima letove do 46 odredišta na Bliskom istoku, severu Afrike, indijskom potkontinentu, Aziji i obodu Evrope, ima flotu od 20 novih aviona tipa "boeing 737-800", kapaciteta po 189 sedišta. Tu aviokompaniju osnovala je Vlada Dubaija 2008. godine.

Putinici na letovima Fly Dubaija mogu da unesu prtljag težine do sedam kilograma i ručnu torbu, a uz dodatnu doplatu može se poneti prtljag težine do 20 kilograma, pogledati film u tokom leta, kupiti hrana ili dodatni prostor za noge ili duge pogodnosti.