SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Kako da naterate svog muškarca da smrša?  (Pročitano 2618 puta)

Van mreže Goca

  • Moderator
  • *****
  • Poruke: 307
  • Karma: +5/-0
    • KoZnaZna
Kako da naterate svog muškarca da smrša?
« poslato: Novembar 19, 2013, 11:32:02 posle podne »
Ukoliko je vaš dečko počeo da raste ko kvasac, vreme je da zaustavite neželjen proces i da ga naterate da se reši viška kilograma

Zima je pred nama, a svi znamo da je to savršen period za nabacivanje kilograma. Muškarci, baš kao i žene, imaju krize s viškovima koje nisu sposobni da zaustave i tu na snagu stupa žena, njihov spasitelj, koji uz pomoć nekoliko trikova može da ih natera na mršavljenje. Ne želite da vam dečko naraste poput testa? Bacite se na posao.

Izvor: Telegraf.rs/Zadovoljna.hr

Foto-ilustracija: freedigitalphotos.net

Bivši mršavko
Veći deo života je jeo što god mu je palo pod ruku, njegov metabolizam je sve to brzo sagorevao pa nikada nije imao problema sa viškom kilograma. U međuvremenu je postao žrtva sedećeg načina života i kilogrami su počeli da se množe poput gremlina. Svi oni čipsevi, masni ćevapi i pljeskavice koje je trpao u sebe sad mu se vraćaju u nimalo prijatnom obliku.

Rešenje:
Zabranite li mu da jede sve ono što voli, oglušiće se o svaki vaš savet. Zato mu najpre objasnite zašto bi trebalo da poveća dnevni unos voća i povrća i istaknite kakav uticaj te namirnice imaju na njegov organizam odnosno zdravlje.

Postepeno mu ukazujte na sastav pojedinih prehrambenih proizvoda, naročito kalorije i brzo ćete uočiti promene na njegovom mekom stomačiću.

Foto-ilustracija: freedigitalphotos.net

Večiti bucko
On je oduvek izgledao kao veliki meda i to mu ne predstavlja nikakav problem. Ma koliko voleli njegovo krupno i mekano telo, višak kilograma može da predstavlja opasnost za njegovo srce odnosno da izazove zdravstvene poteškoće koje su povezane sa gojaznošću.

Prepiše li mu lekar specijalnu dijetu, verovatno će se iznervirati što više ne može da uživa u svojim omiljenim jelima. Mogao bi da se posluži i protivargumentom – zašto baš sad mora da smrša kad mu to do sada nikada nije pošlo za rukom?

Rešenje:
Nemojte da mu stvarate pritisak već mu dajte podršku. Živite li zajedno, napunite frižider kvalitetnijim namirnicama koje će na najbolji način zameniti njegove omiljene prehrambene proizvode.

Na zdraviji način pokušajte da pripremite njegova omiljena jela. Živite li odvojeno, priredite zajedničke romantične večere koje možete da začinite seksom i tako na najbolji način potrošite višak kalorija.

Foto-ilustracija: Freedogotalphotos.net / David Castillo Dominici

Tvrdoglavi pametnjaković
On nikada nije kročio u teretanu i gadi mu se sama pomisao na grupno znojenje na spravama za vežbanje rame uz rame s mišićavcima koji ponosno pokazuju svoje isklesano telo. U takvom okruženju on se oseća nesigurno i uveren je da bi izgledao smešno pokušavajući da podigne kakav manji teg, dok nabildovani tipovi izgledaju kao da mogu da pomere planinu.

Rešenje:
Uz vašu pomoć može da savlada svoje strahove. Kad jednom uđe u teretanu, otkriće da je tamo mnogo više prosečnih muškaraca nego napumpanih mišića. Ukoliko ste u mogućnosti, krenite zajedno na vežbanje kako biste mu oterali osećaj neprijatnosti.

Foto: Stewart Wiliams

Junačina sklona radikalnim potezima
On uvek ide glavom kroz zid i njegov životni moto je – sve ili ništa. Čim se upiše u teretanu, on već prvog dana pretera i vežba do iznemoglosti, sve dok se ne povredi ili pak ne zaradi najgoru upalu mišića u životu.

Sklon radikalnim rezovima, u stanju je da potpuno izbaci ugljene hidrate iz svog jelovnika, zbog čega je iznemogao, a potom se na ivici snage u trenucima krize ubija u golemim količinama hleba i drugih pekarskih proizvoda. Sav njegov trud pada u vodu i priča se vraća na početak, što ga frustrira i loše utiče na njegovo samopouzdanje.

Rešenje:
Pomozite mu da pronađe ravnotežu. Podsetite ga da se nije ugojio preko noći te da shodno tome, višak kilograma takođe ne može da nestane u trenu. Do željenog rezultata može da dođe jedino upornošću i strpljivošću kojom se mora naoružati.

Neprestano ga ohrabrujte u njegovim nastojanjima da popravi kvalitet sopstvenog života i pritom ga naučite kako mu krajnosti neće doneti ništa dobro.

Foto: Facebook

Samouvereni muškarac jači od sudbine
Ovaj tip muškarca najteže je uveriti da njegov način ishrane nimalo ne koristi njegovom zdravlju već mu naprotiv, značajno šteti. Njegovo telo još uvek je dovoljno čvrsto i mišićavo, ali s druge strane, on preteruje u konzumiranju slanih i masnih namirnica.

Njegov problem leži u lažnom osećaju nepobedivosti, on misli kako njemu ne može ništa loše da se dogodi bez obzira na njegove loše navike u ishrani. A kada bolest u obliku srčanih tegoba, visokog pritiska ili dijabetesa pokuca na vrata, onda je već prekasno.

Rešenje:
Recite mu da se sve ono što trpa u sebe može kasnije loše da se odrazi na kvalitet života odnosno na njegovo zdravlje i u skladu s tim i na dužinu životnog veka. Pritom posebno naglasite kako želite da ga imate pored sebe što je duže moguće.

Takođe, pokušajte da korigujete njegov jelovnik povećanim unosom povrća i niskokalorične hrane koliko god je to moguće. Na koncu ga nagovorite da barem iz znatiželje proba neka vaša omiljena jela kako biste mu otkrili jedan sasvim novi svet ukusnih slaniša koji nisu nastali prženjem u dubokoj masnoći.
« Poslednja izmena: Novembar 19, 2013, 11:34:26 posle podne od strane Goca »