SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Počelo merenje temperature putnika zbog ebole  (Pročitano 1411 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Počelo merenje temperature putnika zbog ebole
« poslato: Oktobar 12, 2014, 08:05:40 pre podne »
Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" medicinske ekipe popodne su počele da mere temperaturu putnicima, u okviru predviđenih mera za eventualno pojavljivanje virusa ebole u Srbiji

Izvor: Novosti

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" medicinske ekipe popodne su počele da mere temperaturu putnicima, u okviru predviđenih mera za eventualno pojavljivanje virusa ebole u Srbiji, rekao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Po uzoru na američku priču, od 17 časova danas smo na beogradskom aerodromu krenuli sa merenjem temperature", rekao je Loncar za RTS i dodao da je započeta hitna nabavka zaštitne opreme.

Takođe je naveo da je određeno da karantin bude u hotelu Nacional, ako dođe do oboljenja, pošto se slučajevi ebole približavaju granicama Srbije.

On je istakao da se preduzimaju sve neophodne mere u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije i da od ponedeljka kreću ekipe po Srbiji kako bi edukovale ljude koji mogu da dođu u kontakt sa slučajem ebole.

"Nema mesta panici. Ovu stvar držimo pod kontrolom i nema potrebe da licitiramo gde će biti ti ljudi", naglasio je ministar zdravlja apelujući na sve da vode računa o izjavama.
« Poslednja izmena: Oktobar 12, 2014, 08:09:51 pre podne od strane Simon »