SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Wizz Air otvara liniju od Niša do Bazela od jula 2015.  (Pročitano 1426 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Wizz Air otvara liniju od Niša do Bazela od jula 2015.
« poslato: Decembar 11, 2014, 08:14:44 pre podne »
Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu će od jula naredne godine biti povezan direktnom avio linijom sa Bazelom, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Izvor: Aviokarta.net


Wizz Air, najveća lowcost aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, je potvrdila da će uspostaviti redovan saobraćaj sa niškog aerodroma.

Najavljena je linija od Niša do aerodroma Bazel-Miluz-Frajburg (MLH) počev od 3. jula 2015.

Letove će obavljati novi avioni Airbus A320 sa 180 putničkih mesta. Avioni će iz Niša do Bazela leteti dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom.

Karte za ove letove nalaze se u prodaju preko sajta wizzair.com od utorka 9. decembra u 11 časova, a cena pojedinačne karte u jednom smeru od Niša do Bazela će biti od 2.999 dinara.

Ova cena uključuje sve takse, obavezne doplate i besplatni manji komad ručnog prtljaga.

U Wizz Airu su istakli da nastavljaju širenje u Srbiji i da se raduju što su u mogućnosti da i drugom srpskom regionu omoguće pristup jeftinim aviokartama.

"Nova linija treba da dovede i neke nove posetioce u Južnu Srbiju i posebno na Kopaonik, čuveni ski centar", smatra Džon Stivenson, izvršni potrpredsednik Wizz Aira.

On je takođe istakao i da je zbog nedavnog poskupljenja usluga na beogradskom aerodromu za ovu kompaniju zaustavljen rast u Srbiji, ali da je otvaranje letova iz Niša nova prilika da se rast nastavio.

U saopštenju koje je izdala kompanija Wizz Air navodi se da sa novom linijom Wizz Air ima ukupno 11 linija iz Srbije, do sedam zemalja Evrope i da će saobraćaj obavljati sa dva srpska aerodroma: Beograd i Niš.

Niški aerodrom trenutno nema redovnih ili čarter letova. Pregovori sa Wizz Airom se vode već dosta dugo, a kako bi privukli ovu i druge aviokompanije u Nišu su došli na ideju da spuste cene aerodromskih usluga, koje su sada skoro besplatne za svaku aviokompaniju.

Aerodrom Bazel-Miluz-Frajburg
Aerodrom koji opslužuje švajcarski grad Bazel se nalazi na teritoriji Francuske pored grada Miluza, a osim ova dva grada služi i obližnjem nemačkom gradu Frajburgu. Aerodrom se nalazi na samoj tromeđi Francuske, Nemačke i Švajcarske i funkcioniše kao jedinstveno aerodromsko preduzeće ali sa tri sektora, svaki sa svojim kodom. Švajcarski je BSL, francuski MLH i nemački EAP. Ovaj aerodrom se naziva "EuroAirport".

Aviokompanije mogu da biraju na koji će sektor "leteti" u zavisnosti od bilateralnih sporazuma koji imaju sa tri zemlje. Wizz Air će iz Niša leteti do francuskog sektora (MLH), isto kao što leti i iz Beograda ili Tuzle. Putnicima je to, međutim, potpuno svejedno pošto oni stižu uvek na isti aerodrom i mogu slobodno da se kreću u sve tri države, s obzirom da je Švajcarska, iako ne i članica Evropske unije deo Šengenske zone za koju državljanima Srbije nije potrebna viza.