SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Er Srbija je organizovala testiranje sistema za upotrebu interneta i mobilnog  (Pročitano 1566 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Er Srbija je organizovala testiranje sistema za upotrebu interneta i mobilnog
« poslato: Septembar 26, 2015, 01:45:46 posle podne »
Er Srbija je organizovala testiranje sistema za upotrebu interneta i mobilnog telefona u avionu na redovnom letu Beograd - Brisel

Izvor: B92

Wi Fly Er Srbije

Ova novina će od 1. oktobra biti zvanično uveden na letovima srpskog avioprevoznika.

Er Srbija će biti prva aviokompanije u regionu i jedna od retkih u Evropi koja nudi tu uslugu, koju su osim putnika prvi mogli da isprobaju i tviteraši, blogeri i predstavnici medija.

Kompanija Er Srbija započela je sedmodnevnu fazu javnog testiranja nove usluge "Air Serbia Wi-Fly", koja omogućava pristup internetu i upotrebu mobilnog telefona na letu.

Očekuje se, kako se navodi u saopštenju kompanije, da će usluga biti omogućena na celoj floti Erbas aviona Er Srbije do kraja prvog kvartala 2016. godine.

Putnici na letovima dužim od jednog časa i dvadeset minuta će, kako je navedeno, dobiti besplatan vaučer za 30 minuta ili 20 MB internet pristupa i moći će da pruže povratnu informaciju o svom iskustvu.

Počev od 1. oktobra, usluga će biti zvanično uvedena u rad i omogućena na još tri aviona, a zatim će postepeno postati dostupna na svim avionima "erbas A319" i "A320" u floti Er Srbije, a očekuje se da će usluga biti omogućena na celoj floti "Erbas" aviona Er Srbije do kraja prvog kvartala 2016. godine.

Sistem za konekcije na letu omogućava bežični pristup internetu i uslugama mobilne telefonije, a ove usluge zajedno, kako je navedeno, čine rešenje "Air Serbia Wi-Fly", koje pokreće Panasonik global komjunikejšns suit (GCS).

Gosti će moći da se povežu na mrežu "Air Serbia Wi-Fly" i da koriste bežični širokopojasni pristup internetu preko svih svojih uređaja koji to podržavaju, uključujući pametne telefone, tablete i laptop računare, što će im omogućiti da iz svog udobnog sedišta u avionu šalju elektronsku poštu, da pretražuju internet, da ažuriraju svoje naloge na društvenim mrežama i još mnogo toga.

Korišćenje mobilnih telefona će se putnicima naplaćivati putem redovnog računa po važećoj tarifi za roming usluge.

Predstavnik Er Srbije Arsen Rudan je izjavio novinarima da je ovo zaista veliki dan za Er Srbiju i da su postavljeni novi standardi na našem nebu.

"Ovo je bio test, narednih sedam dana ćemo sistem usavršavati", rekao je Rudan.

On je kazao da su cene povoljne pošto će, na primer, za 4,9 evra moći da se kupi pola sata interneta sa brzinom od 20 megabita po sekundi.

Rudan je rekao da se koristi satelitski link, kao i da će se telefoniranje obavljati direktno i naplaćivati po roming tarifama.

Novinar Radomir Lale Marković, koji je isprobao sistem, kazao je Tanjugu da je veoma zadovoljan sa tom uslugom i da je za njega to bio najuzbudljiviji let pošto je uspeo da pošalje tvit, okači fotku na Fejsbuk i drugo.

"Nisam mogao ni da sanjam, samo pre godinu dana, da će ovo biti moguće i svaka čast Er Srbiji na ovoj usluzi. Stvarno sam srećan što i mi u Srbiji možemo da prednjačimo u nečemu", kazao je on.

Glumac Bojan Perić, koji je aktivan na društvenim mrežama i kao gost Er Srbije testirao novu uslugu, rekao je Tanjugu da je uspeo iz prve da se konektuje, pošalje tvit i poruku drugovima da je u avionu.

"Niko mi nije verovao da sam u tom trenutku u avionu i ubedio sam ih kada sam poslao jedan selfi, tako da je ovo iznenađenje za sve da postoji takva mogućnost i na našim letovima", kaže Perić.

On je dodao da je prvi tvit koji je poslao iz aviona bio u vezi sa vremenom u Beogradu i kako je bilo u tom trenutku na nebu.Bojan Perić je probao:

Citat
U Beogradu kiša? Evo malo #WindowView sunca, direktno sa 9,000m putem #WiFly usluge @AirSerbia