SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Amerikancima aerodrom "Nikola Tesla" nema mana  (Pročitano 1045 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Amerikancima aerodrom "Nikola Tesla" nema mana
« poslato: April 17, 2016, 04:21:44 posle podne »
Američka Agencija za bezbednost saobraćaja nije imala nijednu zamerku na rad beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla".

Izvor: Novosti


Izvršni direktor "Tesle" Raša Ristivojević izjavio je da to znači da je srpska vazdušna luka potpuno spremna za letove za SAD i da oni praktično mogu da počnu odmah.
Ristivojević je istakao da je aerodrom u poslednje dve godine napravio izuzetne rezultate u povećanju broja putnika i u kargo prometu, a povećao je i investicije i poboljšao finansijsko poslovanje.

- Napravili smo novi objekat Prolaz D, što nam je do tada bio sistemski problem, i na njegovo rešenje čekalo se 15 godina - rekao je izvršni direktor.

- Od važnih investicija, sada nam predstoji izgradnja posebne platforme koju do sada aerodrom nije imao, kao i proširenje fingerskih hodnika. Sve to radimo kako bismo povećali komercijalne prihode, jer nam je cilj da u ovoj i narednoj godini povećamo prihod od komercijalnog poslovanja.

Nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" od 23. juna ove godine uvodi direktan let na liniji Beograd - Njujork i biće jedina kompanija u regionu koja će imati tu liniju. Krajem januara dobila je sve potrebne dozvole i slotove za sletanje na aerodrom "Džon F. Kenedi" (JFK) u Njujorku. Poslednji let od Beograda do Njujorka bio je pre gotovo četvrt veka.

Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i polaziće iz Beograda u 7.30, ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a sletaće na JFK u podne po lokalnom vremenu, dok će petkom i subotom poletati iz Beograda u 12.55 i sletati u Njujork u 17.25.

NAGRADA

AERODROM "Nikola Tesla" dobitnik je nagrade Brand Leader Award 2016. Ovo priznanje se dodeljuje za postavljanje novih standarda u kvalitetu, profesionalnost, pouzdanost, konkurentnost i inovativnost.
« Poslednja izmena: April 17, 2016, 04:41:38 posle podne od strane Admin »


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA