SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Kako vežbanjem smanjiti apetit  (Pročitano 4475 puta)

Van mreže dragan

  • Moderator
  • *****
  • Poruke: 201
  • Karma: +4/-0
Kako vežbanjem smanjiti apetit
« poslato: Decembar 17, 2009, 03:01:36 posle podne »
Izvor:nacional.hr

Da bi se rešili masnih naslaga, nije dovoljno odreći se samo nekih namirnica. Umesto potpunog izgladnjivanja, radije obratite pažnju na neke druge stvari koje će vam takođe pomoći u borbi s viškom kilograma. Pobedite apetit manjim porcijama hrane. Jedan od najvećih problema s kojim se susrećemo prilikom skidanja viška kilograma je i smanjenje porcija. Dakle, da bi mršavljenje bilo efikasno i brzo, valja obratiti pažnju i na količinu koju stavljamo na tanjir, a ne samo na namirnice koje jedemo. Nudimo vam nekoliko vežbi kako da u kratkom razdoblju smanjite apetit!

1. Pogled u ogledalo
Neprestanim žaljenjem na višak kilograma nećete postići ništa. Najpre se pogledajte u ogledalo i sami procenite na kojim delovima tela biste želeli smršati. To ćete najbolje videti ako se obučete samo u donje rublje.

2. Žvakanje
Kada jedete, obratite pažnju na žvakanje. Bilo bi idealno kada bi svaki zalogaj prožvakali tridesetak puta. Verujemo da vam se ovo čini potpuno suludom idejom, ali isprobajte i verujte uskoro ćete primetiti rezultate.

3. Odredite granicu
Kada sledeći put ustanete od stola morate primetiti razliku prepunog želuca i organizma ispunjenog energijom. S redovnom vežbom, sami ćete naučiti kako uspeti u tome. Jednostavno je, morate naučiti kada vam je dosta.

4. Nemojte jesti iz navike
Često sednemo za sto i iz navike posežemo za hranom, a u stvari uopšte nismo gladni. Kada se sledeći put uhvatite u razmišljanju da li bi trebali nešto pojesti, radije nemojte. Naročito ako je to u kasnim večernjim satima.

5. Krećite se
Umesto da se do posla i obližnje prodavnice od koje ste udaljeni desetak minuta vozite automobilom, radije taj put pređite pešice. Da bi vaše telo izgledalo savršeno nisu vam potrebni sati provedeni u teretani. Svakodnevnom laganom šetnjom rezultati će biti potpuno isti.


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA