SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Seks za dobro zdravlje  (Pročitano 3829 puta)

Van mreže dragan

  • Moderator
  • *****
  • Poruke: 201
  • Karma: +4/-0
Seks za dobro zdravlje
« poslato: Mart 22, 2011, 07:16:02 pre podne »
Redovan seks doprinosi jačanju imuniteta, boljem snu, oslobađanju od stresa, sagorevanju suvišnih kalorija

Izvor: novosti.rs


Seksualni odnosi višestruko su korisni, jer uz zadovoljstvo koje donose, povoljno utiču i na zdravlje.

Redovan seks doprinosi jačanju imuniteta, boljem snu, oslobađanju od stresa, sagorevanju suvišnih kalorija. Istraživanja su pokazala i da muškarci koji imaju seksualne odnose dva puta nedeljno imaju i dvostruko manji rizik od infarkta, u odnosu na one koji to rade jednom mesečno.

Naši muškarci bi verovatno rekli da njih infarkt ne plaši, jer je čak dve trećine Srba izjavilo da je zadovoljno svojim seksualnim životom. Međutim, izgleda da Srbi nisu baš tako dobri u krevetu kao što misle. Sprovedeno istraživanje pokazalo je da seks u Srbiji prosečno traje 15 minuta, te da na šest seksualno zadovoljnih žena ima sedam zadovoljnih muškaraca. Istraživanje je pokazalo i da gotovo trećina naših muškaraca i žena vodi ljubav od dva do tri puta nedeljno, dok čak 44 odsto pripadnica nežnijeg pola i 60 odsto jačeg, seks želi češće. Lošem seksualnom odnosu najviše doprinose stres, fizički umor, zdravstveni i novčani problemi, smanjenje seksualne želje, kao i loši partnerski odnosi.

Ukoliko je glavobolja izgovor za izbegavanje seksualnih odnosa, ne treba se povinovati bolu, već upravo uraditi suprotno, savetuju stručnjaci. Naime, dokazano je da se u trenutku orgazma nivo hormona oksitocina povećava petostruko, što dovodi do momentalnog ublažavanja bola.
   

Prilikom orgazma luči se i hormon dehidroepiandrosteron koji poboljšava imunitet, podmlađuje tkivo i održava kožu zdravom. Muškarci koji dožive bar dva orgazma sedmično generalno duže žive od muškaraca koji imaju odnos jednom za nekoliko nedelja.

Seks poboljšava i cirkulaciju, jer se prilikom odnosa broj otkucaja srca povećava a sveža krv dolazi do organa i ćelija. Na ovaj način ljudsko telo se oslobađa i umora. Posle vođenja ljubavi osobe se opuste i lakše utonu u kvalitetan san, koji, takođe, doprinosi očuvanju dobrog zdravlja.

Redovan seks čini čuda i sa viškom kilograma kao i sa obimom struka. U polučasovnom seksualnom odnosu sagori više od 80 kalorija. Nivo testosterona dostiže zavidnu granicu, a poznato je da je ovaj hormon ključan za strastvenost muškarca. S druge strane, rast estrogena žene štiti od srčanih oboljenja i određuje miris njihovog tela.
« Poslednja izmena: Avgust 10, 2017, 06:25:34 posle podne od strane Admin »


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA