SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Sleteo drugi Viz er avion, četiri nove linije  (Pročitano 896 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Sleteo drugi Viz er avion, četiri nove linije
« poslato: Maj 20, 2017, 01:59:17 posle podne »
Najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi Viz er proslavila je juče dolazak drugog aviona u svoju bazu u Beogradu i uvođenje četiri nova leta

Izvor: Novosti


Najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi Viz er proslavila je juče dolazak drugog aviona u svoju bazu u Beogradu i uvođenje četiri nova leta - do Fridrihshafena, Nirnberga, Hanovera i Malte.

Avion aerbas A320 sa 180 putničkih mesta leteće na tim linijama, rečeno je na konferenciji za medije na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Do Fridrihshafena i Nirnberga je danas uveden let, do Hanovera se uvodi sutra, a do Malte leti od 21. maja.

Tim povodom je na aerodromu svečano dočekan avion erbas A320 sa leta iz Nirnberga, uz vodene topove.

Novi avion u bazi Viz era predstavlja ulaganje te aviokompanije u Srbiju od dodatnih 99 miliona dolara i donosi otvaranje 36 novih radnih mesta u okviru baze Viz era u Beogradu.

Te nove linije će imati po dva polaska nedeljno.

Cena aviokarte do Fridrihshavena (jedan smer sa uključenim taksama i obaveznim doplatama) je od 1.799 dinara, Hanovera od 1.799, do Nirnberga od 2.399 i do Malte od 3.649 dinara.

"Drago nam je što je aviokompanija Viz er odlučila da započne letove ka četiri nove destinacije iz Beograda i da u isto vreme stacionira drugi avion u svojoj beogradskoj bazi. Hteo bih da poželim dobrodošlicu svim novim putnicima iz Beograda. Mi na aerodromu smo uvek radujemo novim letovima i poboljšanju ponude", rekao je direktor komercijalnog poslovanja i marketinga aerodroma "Nikola Tesla" Miodrag Mirković.

Kao regionalna zvezda u usponu, sa 1,37 miliona putnika opsluženih od početka godine, što je 11 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a beogradski aerodrom će se, ističe Mirković, potruditi da bude dobar domaćin i da putnici zadovoljni.

"Verujemo da će otvaranje novih linija, u godini jubileja, kada beogradski aerodrom proslavlja prvih 55 godina doprineti ispunjenju cilja i objektivnog očekivanja da pređemo magičnu cifru od 5,5 miliona putnika tokom ove godine", istakao je Mirković.

Viz er je širenje u Srbiji obeležio uz specijalnu promotivnu akciju sa popustom na cene aviokarata do 30 odsto na svim letovima, za rezerveacije koje budu napravljene danas do ponoći.

Menadžerka za odnose sa javnošću Viz era Sorina Rac je rekla da su danas proslavili dolazak drugog aviona u svoju beogradsku flotu, kao i uspostavljanje četiri nove linije ove sedmice, uz povećanje putničkog prometa za 27 odsto tokom prva četiri meseca u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Osim novih linija Viz će povećati i broj letova do nekih od najpopularnijih destinacija iz Beograda nudeći tako više mogućnosti do Malmea (pet letova nedeljeno) Dortmunda i Ajndhovena (četiri puta nedeljno), Geteborga, Minhen-Memingena i Stokholm- Skavstia (tri leta nedeljno).

"Vodeća smo lou-kost aviokompanija u Srbiji sa investicijama od preko 198 miliona dolara, stvaramo nove mogućnosti od početka godine da naši putnici putuju još povoljnije, a naš putnicki promet je porastao za 27 odsto u odnosu na prošlu godinu. U 2017. sa novim linijama do Fridrihshafena, Nirnberga, Hanovera i Malte dodatno širimo našu ponudu iz Beograda na ukupno 15 linija prema sedam zemalja", rekla je Rac.

Od početka 2017. skoro 190.000 srpskih putnika je putovanja Viz erom, što je za 27 odsto više u odnosu na isti period 2016.

Sa drugim avionom povećaće kapacitet za 39 odsto i ponudiće više od 835.000 sedišta na 20 linija do sedam zemalja sa dva srpska aerodroma u Beogradu i Nišu. Viz er je realizovao prvi let iz Srbije 2010. godine.

Ona je rekla da je Viz er u 2016. prevezao skoro 23 miliona evra, da ta kompanija ima više od 500 letova na 141 destinaciji u 42 zemlje, 3.300 zaposlenih, kao i 28 baza u 15 zemalja.

Flota Viz era broj 81 erbasov avion.

"To je jedna od najmlađih flota u Evropi, sa prosečnom starošću aviona malo više od četiri godine, tako da mogu da se koriste više od 12 sati dnevno, što doprinosi nižoj ceni karata", naglasila je Rac.


Van mreže Pavle

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 11
  • Karma: +3/-0
Re: Sleteo drugi Viz er avion, četiri nove linije
« Odgovor #1 poslato: Maj 20, 2017, 06:24:57 posle podne »
Dobro je za narod da imaju izbor i sto manje cene avio karata.
Sada ce Er Srbija opet imati problema. Ali neka ih i ima kada je naprimala "savetnike" i druge partijske "velicine". A mogli su biti regionalni lideri...Sta da se radi, mnogo politickih krokodila, a malo firmi ostalo...


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA