SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Ambasadorka Srbije: Brojevi se dnevno udvostručuju, ovde je trećina u karantinu  (Pročitano 482 puta)

Van mreže dragan

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 201
  • Karma: +4/-0
Ambasadorka Srbije: Brojevi se dnevno udvostručuju, ovde je trećina u karantinu
« poslato: Oktobar 02, 2020, 01:33:48 posle podne »
Broj novozaraženih od koronavirusa u Velikoj Britaniji svakodnevno se udvostručuje, a trećina stanovništva u toj zemlji je u izolaciji kaže ambasadorka Srbije.

Izvor: B92

Korona virus

Ambasadorka Aleksandra Joksimović je za TV Pink rekla da broj novoobolelih u Velikoj Britaniji eskponencijalno raste i da je u poslednja 24 sata od Kovida-19 preminulo 59 osoba, dok je od početka epidemije ukupno 42.202 preminulih.

Joksimović je kazala da se trenutna strategija borbe protiv koronavirusa u Velikoj Britaniji razlikuje u odnosu na prvi talas epidemije, te da za sada nema potpunog zatvaranja, da pabovi rade do 22 časa, ali da je sve oštrija politika nošenja maski.

''Pokušava se napraviti određeni balans kako ekonomija ne bi trpela kao što je u prvom talasu'', rekla je Joksimović putem skajpa.

Dodala je da je, za razliku od prvog talasa, najveći broj zaraženih u starosnoj grupi od 18 do 24 godine, ali da postoji bojazan da se virus proširi i na rizične grupe, posebno na starije od 65 godine.

''U studentskim kampusima često dolazi do zaražavanja zbog čega je veliki broj studenata u karantinu. U Mančesteru je čak 1.700 studenata zatvoreno u svojim sobama i ne mogu da izlaze što izaziva određenu vrstu nelagode i protesta'', kazala je ambasadorka.

Kako je rekla, u gradovima koji su targetirani kao žarišta, zatvaranje i izolacija se snažnije sprovede, a među poslednjim primerima je Liverpul.

Joksimović je primetila da se u britanskim medijima svakodnevno pojavljuju vesti o javnim ličnostima i političarima koji krše mere zaštote, a poslednji primer je, kako kaže, poslanica Škotske nacionalne partije koja je sa simptomima infekcije doputovala vozom u London i učestvovala u debati u parlamentu.

"Uveče je dobila pozitivan test na koronu da bi se ujutro ponovo vozom vratila u Škotsku. To se smatra skandalom i ona je suspendovana", prenela je ambasadorka.

Joksimović je kazala da se u Velikoj Britaniji velike nade polažu u vakcinu protiv korona virusa i podsetila da je oksfordska vakcina među prvima ušla u proces testiranja.

"Naučnici smatraju bi do kraja godine ta vakcina mogla da uđe u primenu, ali da zbog velikog broja ljudi koji bi trebalo da se vakcinišu, treba računati da se u sledećih godinu dana život neće u potpunosti vratiti u normalu", kazala je Joksimović.


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA