SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Koja pića (ne) uzrokuju debljanje  (Pročitano 35023 puta)

Van mreže dragan

 • Full Member
 • ***
 • Poruke: 201
 • Karma: +4/-0
Koja pića (ne) uzrokuju debljanje
« poslato: Decembar 17, 2009, 10:29:45 pre podne »
nacional.hr
Ukoliko se ni na koji način ne možete rešiti viška kilograma, a umesto hrane, u organizam često unosite različite napitke, vreme je da saznate njihovu kalorijsku vrednost. Alkoholna pića, naročito vino i rakija najopasniji su neprijatelji vitke linije

Vino
Kalorijska vrednost vina je jako velika, otprilike sedamdeset 70 kcal u sto mililitara. Doduše, crno vino je zdravo, ali takođe nije dobro preterivati. Preporučuje se samo jedna čaša nakon svakog obroka.

Gazirani napitci
Sto mililitara većine gaziranih napitaka sadrži četrdeset kalorija. Gazirana pića goje i opasni su za zube i jetru. Pored toga sadrže dosta šećera i kofeina, dok minerale i vitamine uopšte ne sadrže. Osnovni sastojci takvih napitaka su voda, šećer, ugljen dioksid i arome.

Voćni sokovi
Za razliku od gaziranih pića, voćni sokovi obiluju vitaminima i mineralima, a sto Militara takvog napitka sadrži otprilike četrdeset kcal.

Ledeni čajevi i kafa
Ovi napitci pobeđuju žeđ, međutim zbog velike količine kofeina, ne preporučuje se njihovo ispijanje u večernjim satima. Ako sadrže šećer, sto mililitara ima oko 32 kcal. Ukoliko su bez šećera, ne morate brinuti da ćete se udebljati jer je njihova kalorijska vrednost tada jednaka nuli.

Pivo
Osim minerala i vitamina, pivo sadrži antioksidanse koji štite srce, ali to ne znači da smete preterivati sa ispijanjem ovog napitka jer sadrži alkohol. Sto mililitara sadrži 35-50 kcal.

Rakija
Osim što ima veliki procenat alkohola (50%) i njena kalorijska vrednost je jako velika (oko 235 kcal u 100 ml). Zbog visokog procenta alkohola rakija je opasna za mentalne sposobnosti i može izazvati glavobolju. valja napomenuti da rakija ne sadrži nikakve hranjive materije za organizam.

Đus iliti Juice
Sto mililitara ovog napitka sadrži otprilike 34 kalorije, ali je odličan izvor vitamina C. Treba napomenuti da ovaj sok treba držati u frižideru, a želite li sačuvati svoje zdravlje, jednom otvoren sok popijte najkasnije u četiri dana. Ukoliko želite da zadržite vitku liniju, u đusu nemojte dodavati šećer.

Kokteli
Kalorijska vrednost koktela, naravno zavisi od sastojaka. Napitci u kojima prevladava alkohol, sadrže oko 160 kcal u sto mililitara, dok voćni kokteli imaju sedamdeset kalorija manje.


Van mreže sania

 • Newbie
 • *
 • Poruke: 3
 • Karma: +0/-0
Re: Koja pića (ne) uzrokuju debljanje
« Odgovor #1 poslato: Februar 25, 2010, 01:19:28 posle podne »
Cao ljudi,ja sam probala ovu novu kafu sa garsinijom slim&fit,sto je reklamira Ivana Zaric,ukus je super i skinula sam 6kg za nekih 15dana...prezadovoljna sam! Nisam smela da pijem zelenu kafu zbog toga sto imama povisen krvni pritisak, a ova kafa mi je super,jer sam konacno uspela da skinem kilograme kojih nikako nisam uspevala da se oslobodim nakon trudnoce! I dalje je pijem,tako da cekam nove rezultate! Htela sam samo da se pohvalim ;D i da preporucim svima! Pozdrav!!! ;)

Van mreže Simon

 • Global Moderator
 • *****
 • Poruke: 706
 • Karma: +2/-0
Odg: Koja pića (ne) uzrokuju debljanje
« Odgovor #2 poslato: April 26, 2010, 04:28:24 posle podne »


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA