SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Misli - pokretači svega  (Pročitano 5788 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Misli - pokretači svega
« poslato: Januar 18, 2010, 01:11:44 posle podne »
I kada ništa ne radim ja mislim. Hteo ne hteo one su tu.     
     S pravom se kaže da su misli energija. Danas je svima nama poznata moć misli, a neki ljudi su preokrenuli svoj život zahvaljujući baš čarobnoj reči: MISAO.
     Ali mi ne bismo bili mi kada ne bi snagu misli zloupotrebili i onda je koristimo u postizanju nekih sebičnih ciljeva. Preispitajte sami sebe koliko ste to puta uradili, ili radite li to stalno?
     Primena misaone snage u egoistočne svrhe veoma je opasna i ne može se izjednačiti sa pozitivnim mišljenjem, kako ga mi razumemo.
     Da ne filozofiram mnogo nego da pokušam da objasnim šta su to pozitivne, a šta negativne misli? Šta su uopšte misli i kako one deluju?

ENERGIJA
     Sve se bazira na titranju, na energiji. I sve je energija, bez obzira mislimo li na materiju, svetlu, tonu, mislima, osećajima. Mnogi naučnici ovo isto tvrde, preko svojih istraživanja, koja pokazuju da nisu samo spoljni uticaji ti koji izazivaju promene u našem telu, već da prvenstveno misli, a u daljem smislu i osećaji utiču na biohemijske procese u našem organizmu.
     Misli su, prema tome, energija koja deluje na zdravstveno stanje našeg tela.
     Negativne misli doprinose oboljevanju čoveka, dok ga pozitivne leče odnosno održavaju zdravim!

     Misli, osećaji, kao i nesvesni pokreti, oblikuju naše ponašanje, našu gestakulaciju (izražavanje pokretima), i mimiku, svaki pokret, a pre svega naše reči i dela, za koje možemo reći da su još snažnije energije (mislim na reči i dela). Unutrašenje utiče na spoljno i obratno, a to je omogućeno zbog neprekidne izmene, kruženja energije. Kažu da u nama postoji stalno naizmenično delovanje sila koje još i komuniciraju međusobno. E sad, upravo ta komunikacija može nas izgrađivati, jačati i oživljavati ili nas uništavati dok ne obolimo, zavisno od toga koja energija protiče pozitivna ili negativna.

     Malo i o pozitivnim i negativnim mislima

     Ako neko još nije shvatio, da pokušam da razjasnim šta su pozitivne, a šta negativne energije-i šra su to pozitivne a šta negativne misli?
     
     POZITIVNE MISLI su misli koje nas uzdižu i koje su konstruktivne, koje su pune osećaja nesebične ljubavi:
- misli kojima želimo dobro našim bližnjima, bez očekivanja zahvalnice, priznanja ili nagrade,
- misli pune ljubavi, nežne, misli poverenja i blagonaklonosti, misli služenja i pomoći bližnjem da u datom momentu pruži korak napred,
- misli mira i jedinstva, misli veselja i unutrašnje sreće (volite prirodu oko sebe, divite joj se i uživate u njoj-snaga boja, raznih oblika),
- misli zahvalnosti-ako smo pozitivni i širimo te misli, iste misli će nam se i vraćati,
- misli vere-ako verujete u nešto iskreno i sa dobrom namerom opet će vam se vratiti sa istom merom i verom.

     NEGATIVNE MISLI su rušilačke, destruktivne misli:
- misli zavisti, ljubomore, mržnje, ljutnje, besa i agresije prema bližnjem,
- depresivne misli, misli potcenjivanja i omalovažavanja,
- očekivanja, nepoverenje, zloba,
- sanjarske misli, prikrivenog (neiskrenog) razmišljanja,
- misli o zavisnosti od prošlosti, ali o budućnosti,
- misli pune straha, straha za egzistenciju, strah od bolesti, bola, nevolje, smrti, strah da nismo dorasli svakodnevnici (ova misao je baš rasprostranjena),     
  strah od gubitka imovine (u pitanju su materijalne stvari-novac, bogatsvo), gubitka partnera ili nekog bližnjeg,
- misli samosažaljenja,
- misli uništenja, iskorišćavanja, mučenja i ubijanja-prvenstveno u odnosu na prirodu-biljke i životinje,
- misli žudnje za posedovanjem, za položajem, za sticanjem, misli pohlepe za gazdinstvom i moći,
- samovoljne misli koje su usmerene ka sebi (kao što jedna pesma kaže: Ja volim samo sebe...jedino sebe...), bezobzirne misli ili sebične jednom rečju

     Ima ih više, a? Ima ih stvarno pa zato i kažemo: "Kuda vodi ovaj svet?" Ovde energija ne pomaže drugome, tako da snage koje deluju ne daju već uzimaju! Čovek koji negativno misli ne daje nego pokušava uzeti energiju da bi zadovoljio svoje lične potrebe i želje, odnosno da bi nadoknadio sopstveno siromaštvo u energiji.

     I tako dođosmo do toga da su misli energija, koje su vrlo različite po vrsti i snazi. I u odnosu na vrstu misli mi izgrađujemo specifično energetsko polje. To polje postaje jače ako češće i intenzivnije mislimo o istoj ili sličnoj stvari. Jer, po logici, misli iste vrste se međusobno privlače i stvaraju jedno zajedničko, veće energetsko polje, a s vremenom i pravi energetski kompleks.

     Zašto se ovo događa. Pa zato što se u celokupnom Univerzumu ne može izgubiti ni jedna energija, ona se ne može poništiti-već se jedino može pretvoriti iz jednog stanja u drugo. To se u fizici tumači tzv. "Zakonom o očuvanju (održavanju) energije".

     Pa šta da vam preporučim osim da dobro pročitate i da pokušate da mislite pozitivno i tako budete i zdraviji.