SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Srpkinja iz Čikaga podnela tužbu jer joj je šerif zabranio da doji bebu  (Pročitano 2258 puta)

Van mreže Goca

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 307
  • Karma: +5/-0
    • KoZnaZna
Srpkinja iz Čikaga podnela tužbu jer joj je šerif zabranio da doji bebu
« poslato: Jun 27, 2012, 03:55:30 posle podne »
Natali Petrović (21) iz Skokija, predgrađa Čikaga, podnela je tužbu protiv okruga Kuk i šerifa Toma Darta tvrdeći da je od nje traženo da prekine da doji svoju bebu u prostorijama suda i premesti se u javni WC.

Natali Petrović tvrdi da je, dok je u prostorijama suda čekala da podnese prijavu za povlastice za hranu, pokrila sebe ćebetom i počela da doji ćerkicu Lizetu. Tada joj je, navodno, prišla zamenica šerifa i zamolila je da prekine sa podojom ili da nastavi u javnom WC-u.

U tužbi piše da je incident dogodio 18. aprila.

Natali Petrović je izjavila da je to bio prvi put da doji ćerkicu na javnom mestu i da je bila šokirana kada joj je zamenica šerifa naredila da prestane. Petrović je odbila da ode u WC jer je smatrala da bi to bilo "nehigijenski, neprijatno i ponižavajuće".
- Naljutilo me je što ta žena, zamenica šerifa, ne zna na šta ljudi imaju pravo - rekla je Natali Petrović nacionalnoj TV mreži Si-Bi-Es.

Prema zakonu koji važi u američkoj saveznoj državi Ilinois, žene imaju pravo da podoje svoju decu na javnim mestima, čak i kad nisu "pristojno pokrivene".

O tužbi Natali Petrović su izvestili najpopularniji američki mediji, između ostalog nacionalne TV mreže Si-Bi-Es i Ej-Bi-Si, kao i veoma posećeni sajt "Hafington post".
Natali Petrović je izjavila za Ej-Bi-Si da se nada da će njena tužba reafirmisati prava majki.
- Moram nešto da uradim. Zbog sebe, ali i zbog moje ćerke i svih žena koje doje svoju decu - izjavila je Natali Petrović.

Kancelarija šerifa Toma Darta je kratko saopštila da veruje da su navodi iz optužbe lažni.

Izvor: srpskadijaspora.info