SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Kolone na granici zbog snega  (Pročitano 1767 puta)

Van mreže sirovi

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 15
  • Karma: +1/-0
Kolone na granici zbog snega
« poslato: Mart 27, 2013, 05:37:16 pre podne »
Sneg u Subotici ne prestaje da pada, a na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija stvaraju se kilometarske kolone kamiona.

Kako je saopštio AMSS zbog nepovoljnih vremenskih prilika u Mađarskoj, za teretna vozila preko 7,5 tona uvedena je zabrana ulaska u Mađarsku na graničnom prelazu Horgoš i Kelebija, dok je za ostale kategorije vozila obavezna upotreba zimske opreme i lanaca.

Prema rečima šefa zimske službe kompanije “Vojput”, Ivana Sudarevića, kolone kamiona na graničnim prelazima otežavaju prolaz kamiona za čišćenje snega. Po njegovim rečima, na Horgošu je kolona dugačka četiri kilometra, dok je na Kelebiji kolona dugačka oko jednog kilometra.

Sudarević kaže da je sneg počeo da pada u ponedeljak između 22 i 23 h, tako da su ekipe ove kompanije čistile i posipale puteve koji su u njihovoj nadležnosti sve do dva sata ujutru.

“Sneg je ponovo počeo da pada u ranim jutarnjim satima, između 4 i 6 časova, tako da su ekipe stalno na terenu i održavaju prohodnost puteva, na kojima ima lapavice i kašastog snega. Za sada nije bilo problema zbog snega, a nije bilo ni nanosa”, rekao je Sudarević.

Izvor: B92, Tanjug