SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Kako da očistite peglu?  (Pročitano 27058 puta)

Van mreže Goca

  • Moderator
  • *****
  • Poruke: 307
  • Karma: +5/-0
    • KoZnaZna
Kako da očistite peglu?
« poslato: April 03, 2013, 10:33:32 posle podne »
Čišćenje ploče je najbolje raditi dok je pegla još vruća. Možete, na primer, da peglom pređete preko vlažnog peškira ili preko komada aluminijumske folije.

Čišćenje pegle

Malo domaćica može da se pohvali time da redovno čisti peglu. A trebalo bi, ukoliko ne žele da se na ovom važnom kućnom aparatu nahvata kamenac, a na njegovoj ploči tvrdokorne mrlje.

Kada je reč o čišćenju ploče, najbolje je da to radite dok je pegla još vruća. Možete, na primer, da peglom pređete preko vlažnog peškira ili preko komada aluminijumske folije. Savetuje se i da peglom pređete prvo preko novinske hartije na koju ste nakapali biljno ulje, a potom preko čistog papira.

U slučaju skidanja tvrdokornih naslaga nastalih od sintetičkih materijala morate da budete uporni. Koristite kupovnu pastu za čišćenje ili ploču pegle trljajte, ali nežno, žičanom vunom. Na samom kraju istrljajte je sodom bikarbonom.

Da biste sprečili stvaranje kamenca, najbolje je da odmah posle upotrebe, dok je pegla na paru još vruća, ispraznite vodu iz nje. U peglu uvek nalivajte destilovanu vodu, osim ako je u uputstvu za upotrebu naznačeno da je dozvoljeno koristiti i vodu iz česme!

Izvor: novosti.rs