SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Srpskim turistima onemogućen ulazak u Rumuniju  (Pročitano 2655 puta)

Van mreže dragan

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 201
  • Karma: +4/-0
Srpskim turistima onemogućen ulazak u Rumuniju
« poslato: Oktobar 13, 2013, 08:53:02 pre podne »
Grupi srpskih turista koja je nameravala da se uputi na jednodnevni izlet u Temišvar, u subotu, posle više sati provedenih na granici sa Rumunijom

Izvor: Tanjug

Nezadovoljni turisti

Grupi srpskih turista koja je nameravala da se uputi na jednodnevni izlet u Temišvar, u subotu, posle više sati provedenih na granici sa Rumunijom, nije bilo omogućeno da uđu u tu zemlju, nakon čega su se vratili kućama, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije (MSP).

Sve se dešavalo prepodne, kada su na granicu doša tri autiobusa sa srpskim turistima, dva su prošla, a treći autobus turističke agencije "Lavli trevel", koji je namenarvao da se uputi na jednodnevni izlet u Temisvar, nije pušten preko granice, navodi MSP.

Rumunska granična policija

Autobusu nije omogućen ulazak u Rumuniju, pošto su pripadnici pogranične policije utvrdili da putnici nisu imali po 500 evra za ulazak u Rumuniju niti su imali dokaz da na računu u banci imaju ta stredstva, rečeno je Tanjugu u MSP.

Kako se dodaje, oko podneva je na lice mesta došla i konzulka Srbije u Temišvaru V. Kulinović, koja je sve vreme razgovarala sa pripadnicima pogranične policije, pokušavajući da ih ubedi da puste autobus, ali su oni odbili i u 15.20 autobus on je krenuo nazad u Srbiju.