SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Nova opcija na Fejsu može skupo da vas košta: Saznajte kako da se zaštitite!  (Pročitano 2155 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Nova opcija na Fejsu može skupo da vas košta: Saznajte kako da se zaštitite!
« poslato: Septembar 06, 2014, 02:24:42 posle podne »
Portparol kompanije Fejsbuk izjavio je da su se trudili da video snimci troše što manje podataka za prenos, što ipak i nije slučaj, ali na svu sreću ovu opciju je moguće isključiti u samo nekoliko koraka

Foto: Reuters/Kurir

Fejsbuk je nedavno na svojim mobilnim aplikacijama omogućio automatsko puštanje video klipova u njuz fidu. Iako će ova funkcija nekim korisnicima dobro doći, može se desiti da će većini ona ipak napraviti velike račune za telefon, jer je utvrđeno da troši veliku količinu podataka za prenos.

Portparol kompanije Fejsbuk izjavio je da su se trudili da video snimci troše što manje podataka za prenos, što ipak i nije slučaj, ali na svu sreću ovu opciju je moguće isključiti u samo nekoliko koraka.

Ukoliko koristite ajfon sve što trebate jeste da odete u “Settings”, pronađete “Facebook” i otvorite tu opciju. Zatim idite u “Settings”, pa “Auto-play” i izaberite opciju “Off” ili ”Wi-Fi only” .

Ukoliko pak koristite android, otvorite Fejsbuk aplikaciju, idite na podešavanja, kliknite “App Settings”, i zatim odaberite opciju “Wi-Fi only” ili “Off”.

Na ovaj način ćete biti sigurni da krajem meseca neće stići neprijatno “iznenađenje” u vidu astronomskog računa za vaš mobilni telefon.

(Nadlanu)


Van mreže Goca

  • Moderator
  • *****
  • Poruke: 307
  • Karma: +5/-0
    • KoZnaZna
Odg: Nova opcija na Fejsu može skupo da vas košta: Saznajte kako da se zaštitite!
« Odgovor #1 poslato: Septembar 06, 2014, 03:02:39 posle podne »
Mnogo ljudi prenebegava ovu činjenicu i ne pazi na istu, pa kada stigne račun, jaoj meni. Ja imam inače kod Telenora paket za 500Mb besplatno mesec dana, i koristim WiFi i to je super. Povedite računa kada sklapate Ugovore. Najviše pazite baš oko INTERNETA, odnosno prenosa podataka. Android telefoni se apdejtuju i prave popriličan trošak. Ako niste prikačeni na WiFi a imate puno aplikacija-eto velikog računa.
Sećam se pre 2 godine ćerka je odslušala 4 pesme (MP3 format) i napravila oko 20 Mb protoka (VIP operater). Račun samo za ovih 20 Mb je bio 1.100,oo dinara.
Suprug je platio (mada mu nije bilo za pravo) i posavetovao je i objasnio kako da ne "baca" baš tako novac, i da postoje drugi načini da presluša omiljene pesme.


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA