SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Amerikanci otvaraju sezonu  (Pročitano 1592 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 706
  • Karma: +2/-0
Amerikanci otvaraju sezonu
« poslato: Mart 17, 2015, 08:47:50 posle podne »
U narednih devet meseci Dunav će biti glavna destinacija rečnog krstarenja kroz Evropu, a sa njim i Beograd na mapi turista


Izvor: Novosti

Brodovi u luci Beograd

U LUKU Beograd u petak će uploviti rečni kruzer "River Arija", pa će njegovi putnici preseći vrpcu nove nautičke sezone. I ove godine prvi turisti sa reke stižu iz Amerike, a za njih će biti upriličena svečana dobrodošlica.

Narednih devet meseci Dunav će biti glavna destinacija rečnog krstarenja kroz Evropu, a sa njim i Beograd na mapi turista. Tradicionalno, prvi gosti otvoriće i turu obilaska glavnih znamenitosti grada.

- Nakon pristajanja, turisti će obići Kalemegdan, Hram Svetog Save, Muzej "25. maj", Knez Mihailovu ulicu, Most na Adi i druge lokalitete, dok ih pre povratka na palubu očekuje i prigodan program folklornih igara i posluženje po narodnim običajima - kažu iz Turističke organizacije Beograd.

Prema dostupnim podacima, 68.000 putnika je prošle godine rečnim kruzerima posetilo Beograd, kao i 23.000 članova posade.

NAJVIŠE NEMACA

BROJ turista pristiglih sa reka najveći je u maju, junu i avgustu. Najbrojniji gosti su iz Nemačke, SAD, Francuske, Austrije i Kanade.