Forum sajta KoZnaZna

PUTOVANJA Pasoši Vize Državljanstvo Ambasade => Informacije i saveti za putovanje, školovanje... => Kolima, autobusom, kombijem... => Temu započeo: Simon April 08, 2017, 05:31:35 posle podne

Naslov: Ako ovakve kontrole potraju i u turističkoj sezoni nastupiće slom sistema!
Poruka od: Simon April 08, 2017, 05:31:35 posle podne
Hrvatska se uplašila zbog današnjeg stanja na svojim graničnim prelazima. Na granicama vlada totalni haos, zbog novih pravila čeka se i do četiri sata.

Izvor: Jutarnji

(http://www.jutarnji.hr/incoming/guzva_slovenija4-070417jpg/5879479/alternates/LANDSCAPE_780/guzva_slovenija4-070417.jpg)
Gužva ka Sloveniji

Na većini graničnih prelaza i u subotu vladaju nesnosne gužve zbog suspenzije Šengena i detaljnih kontrola svih putnika. Posebno je problematična situacija na granici sa Slovenijom gde su kolone tolike da se ponegde čeka satima.

Hrvatski autoklub vozačima savetuje da pre polaska na put provere svoje dokumente i stanje u saobraćaju na graničnim prelazima, izbegnu putovanje tokom vikenda kada će zbog pojačanog prometa i gužve biti veće, te da budu strpljivi i prate uputstva granične policije.

Prema informacijama od 13:30 časova, gust saobraćaj uz višesatna čekanja zabeležen je na većini graničnih prelaza:
Naslov: Re: Ako ovakve kontrole potraju i u turističkoj sezoni nastupiće slom sistema!
Poruka od: dragan April 09, 2017, 11:53:05 pre podne
Dana 09.04.2017.g. privremeno je obustavljena nova uredba o kontroli granica u EU. Nova uredba o kontroli granica u šengen zoni Evropske Unije uvedena zbog zaštite od terorizma, privremeno je obustavljena zbog velikih gužvi na granicama, prenele su agencije. Uredbu o sistemskoj kontroli granica privremeno je ukinuo evropski komesar za migracije i unutrašnje poslove Dmitris Avramopulos.