Forum sajta KoZnaZna

KoZnaZna Forum => Prolazna soba => Temu započeo: Goca Avgust 03, 2010, 10:28:14 pre podne

Naslov: Odmor pod tuniskim suncem
Poruka od: Goca Avgust 03, 2010, 10:28:14 pre podne
Odmor, avantura i šoping u uzbudljivoj afričkoj zemlji čija će ponuda oduševiti i najzahtjevnije...

Izvor: 03. 08. 2010. 08:00h  | Vestionline

(http://www.vesti-online.com/data/images/2010-08-02/83009_cheap-holiday-in-tunisia_f.jpg?ver=1280767301)

Poslednjih godina Tunis je postao veoma popularno mediteransko odredište. Hotelska odmarališta, kilometri peščanih plaža, zanimljiva kultura i tradicija koja odskače od naše svakodnevnice kao i bezbroj mogućnosti za aktivan odmor, nagnali su mnoge da odmor provedu upravo pod tuniskim suncem. Iako su službeni jezici arapski i francuski, jezičnu barijeru trgovci su brzo srušili naučivši engleski jezik.

(http://www.vesti-online.com/data/images/2010-08-02/83008_viewoftheseaintunisia769480_f.jpg?ver=1280767322)

Jedna cena za sve usluge
Popularna turistička odredišta protežu se gotovo celom obalom, počevši od turističke zone Hamamet preko Susa, Monastira pa sve do otoka Djerbe na jugu Tunisa. Kilometri peščanih plaža samo su jedan od aduta sada već masovnog turizma u Tunisu.

Hoteli i hotelska odmarališta na jednom mestu nude gotovo sve usluge, pa je putovanje u "all inclusive" aranžmanu više nego povoljno. "All inclusive" usluga osim usluge punog pansiona (osnovnih obroka doručka, ručka i večere) sadrži i dodatne obroke (snack) tokom dana uz hotelski bazen kao i pića koja inače nisu uključena u osnovnu uslugu. Svaki hotel dodatno nadopunjuje usluge i sportskim aktivnostima i animacijama za svoje goste.

(http://www.vesti-online.com/data/images/2010-08-02/83011_eljemamphitheatertunisia_f.jpg?ver=1280767334)

Ispunite vreme izletima
Za sve one kojima izležavanje na plaži nije primarni cilj odmora, traže više i žele upoznati Tunis, turističke agencije nude i unapred kreirane pakete koji uključuju i nekoliko izleta, dok se neodlučni i na destinaciji mogu opredeliti za posetu određenim lokalitetima, avanturističkim vožnjama ili pak za zabavu na folklornim večerama.

Poseta gradu Tunisu uključuje i posetu nalazištima drevne Kartage kao i idiličnom mestašcu umetnika Sidi Bou Said. Jednodnevni izleti uključuju i posete svetom muslimanskom gradu Kairouanu, jednom od najvećih rimskih amfiteatara u El Jemu gradu Monastiru u kojem se nalazi mauzolej tuniskog predsednika Habiba Bourguibe, ali i tvrđava Ribat poznata kao deo scenografije filma Monti Pajtona “Brianov život”.

Za željne adrenalina preporučuje se safari Saharom u trajanju 2 ili 3 dana koji otkriva onaj pravi Tunis, život Berbera, čaroliju pustinje i planinskih oaza i pruža mogućnost jahanja na devama i doživljaja off road vožnje džipom.

A s nezaboravnog odmora u Tunisu, koji je pred vama, nikako ne zaboravite i uspomenu. Tunižani su dobri domaćini, ali i još bolji trgovci pa će vas vešto uveriti u kupovinu suvenira. Savet: Budite vešti pregovarači!