Forum sajta KoZnaZna

Putovanja, Agencije i dešavanja u Dijaspori => Ovde sam se loše proveo/la => Temu započeo: Admin Jul 30, 2012, 02:08:44 posle podne

Naslov: Izbacio goste iz restorana: Srbi ne mogu da jedu kod mene
Poruka od: Admin Jul 30, 2012, 02:08:44 posle podne
ŠOVINIZAM vlasnika restorana

Izvor: vijesti.me

Prilikom prvog telefonskog poziva novinara “Vijesti”, Kadija je kazao: “To se desilo zato što mi je bilo milo”

(http://www.vijesti.me/data/slika/16/157595.jpg)
Restoran "Kadmi": (Foto: Vesko Belojević)

Vlasnik Etno sela “Kadmi” na Njegušima Milo Kadija u subotu veče oko 19.30 časova izbacio je iz svog restorana Veselinku Rajković, njeno petoro maloljetne djece i monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske, eparhije Srpske pravoslavne crkve.

Veselinka Rajković je sa djecom i vjerskom učiteljicom svoje djece u subotu krenula na more, ali i da bi posjetili manastir na Prevlaci.

“Nakon napornog i lijepog dana odlučili smo da se vratimo preko Njeguša, jer su djeca bila radoznala i htjela su da posjete Etno selo, koje su ranije često gledala samo na televiziji”, počela je priču Rajkovićeva.

Ušli su svi zajedno u restoran “Kadmi”.

(http://www.vijesti.me/data/slika/16/157596.jpg)

“Djeca su bila gladna i umorna od puta. Zatekli smo kuvaricu, koju smo pitali služe li kačamak, rekla je služe ali mora da se sačeka malo duže dok se pripremi. Bila je prijatna prema nama, međutim, u tom trenutku je iza nas ušao neki tada nepoznat čovjek i rekao je: 'Za vas ovdje nema obroka'”, kazala je Rajkovićeva. Ona dodaje da je pomislila da se neko našalio s njima.

“Okrenuli smo se da vidimo da li se to neko našalio, kada smo ugledali čovjeka koji je bio potpuno ozbiljan i gledao je u vjersku učiteljicu moje djece, koja je bila u crkvenoj odori. Upitao je vjeroučiteljicu, kao da je znao odgovor: ’Vi radite za srpsku crkvu?’, na šta mu je kratko odgovorila: ’Radim”, nastavila je da priča “Vijestima” Rajkovićeva, koja je dodala da je čovjek nakon odgovora monahinje ponovio: “Za vas ođe nema hrane, ođe je sve crnogorsko”.

Kadija: Crnogorski sam nacionalista
“Vijesti” su juče kontaktirale Mila Kadiju, vlasnika Etno sela “Kadmi” koji je potvrdio da je izbacio iz svog restorana monahinju i majku sa petoro djece.

Prilikom prvog telefonskog poziva novinara “Vijesti”, Kadija je kazao: “To se desilo zato što mi je bilo milo”. Razgovor je kratko trajao i uz psovku, Kadija je spustio slušalicu. Nakon nekih pet minuta nazvao je novinara “Vijesti” i rekao: “Napiši da sam crnogorski nacionalista”, i da “Srbi ne mogu da jedu kod mene”.

Uputio je i niz pogrdnih naziva za kaluđere i monahinje Srpske pravoslavne crkve.
Naslov: Odg: Izbacio goste iz restorana: Srbi ne mogu da jedu kod mene
Poruka od: Simon Jul 30, 2012, 02:21:17 posle podne
Admin-sve pohvale za otvaranje ovakvod dela Foruma. To je nedostajalo. A što se tiče ovog gospodina-šta reći. Zatvoriće on brzo svoje etno selo (kafanu) i baviće se onim čime su se bavili i njegovi preci. Nije za svakoga turizam.
Ne dati deci da jedu-šta reći sem JADO!
Evo ja mu nikada neću preći prag, a i sve koje znam obavestiću da ga zaobilaze.
Naslov: Odg: Izbacio goste iz restorana: Srbi ne mogu da jedu kod mene
Poruka od: Goca Jul 30, 2012, 02:25:22 posle podne
Malo malo pa u CG neki problem. Dobro nije generalno, ali opet...
Žao mi je dece-toliku želju su imala da vide, kad ono "gazda" smrad (izvinjavam se na uzrazu).
Kakav čova za turizam!?
Naslov: Odg: Izbacio goste iz restorana: Srbi ne mogu da jedu kod mene
Poruka od: dragan Jul 30, 2012, 02:33:58 posle podne
Kakav tupadžija.

Citat
Uputio je i niz pogrdnih naziva za kaluđere i monahinje Srpske pravoslavne crkve.
Ne voli taj ni SPC ni CPC ni svoju veru (ma koja da mu je).

Idi čoveče iz turizma i pusti ljude da žive život. Trebalo bi ga sankcionisati. Sramno.
Naslov: Odg: Izbacio goste iz restorana: Srbi ne mogu da jedu kod mene
Poruka od: Пирке Блогер Jul 30, 2012, 02:40:48 posle podne
А бре Мило Кадија јела при мене на качемак! Понеси и његушку че те дочекам сас пеглану кобасицу, да видиш кво је кобасица.
Че те изокају ови твојти, пол`к само. Нема им ти квариш туризам. Нече ти још млого-че видиш. Ти си напрајил кривично дело. Шириш верску и националну мржњу и нетрпељивост. У затвор че идеш а кафануту има ти затворе. Че дојдеш ти на пеглану-видим ја. Ама ја че те угостим-нема везе за куга навијаш.
Naslov: Odg: Izbacio goste iz restorana: Srbi ne mogu da jedu kod mene
Poruka od: Goca Avgust 02, 2012, 06:57:21 pre podne
Zatvoreno Kadijino etno selo

Izvor: Kurir-info.rs

Iz Inspekcije je saopšteno da će podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kadije po više osnova

PODGORICA - Turistička inspekcija zatvorila je  u utorak etno selo "Kadmi", vlasnika Mila Kadije, koji je juče iz svog restorana izbacio Podgoričanku Veselinku Rajković, njeno petoro maloletne dece i jednu monahinju Srpske pravoslavne crkve, uz obrazloženje da ne služi Srbe.

Inspekcija je utvrdila da Kadija pruža usluge smeštaja u deset kućica-bungalova za šta ne poseduje odgovarajuću dokumentaciju, pa je primenjena represivna mera, to jest pečaćenje smeštajnih jedinica.

Iz Inspekcije je saopšteno da će podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kadije po više osnova, prenose Vijesti.

Aktivisti NVO Institut socijalne inkluzije (ISI) podneli su krivičnu prijavu protiv Kadije, kako bi se utvrdilo da li u njegovom postupku ima elemenata krivičnih dela počinjenih iz mržnje, dok je ombudsman Šućko Baković formirao predmet na sopstvenu inicijativu.

"Ne možemo da verujemo da se to događa. To je očigledan primer diskriminacije. Formirali smo predmet i uputićemo zahtev turističkoj inspekciji da sve proveri i postupi po zakonu", rekao je ombudsman.

Crnogorski Zakon o zabrani diskriminacije propisuje da se diskriminacijom smatra i svako pravljenje razlike, nejednako postupanje ili dovođenje u nejednak položaj lica ili grupe lica po osnovu vere ili uverenja, pripadanja ili nepripadanja nekoj verskoj zajednici, a kazna za odbijanje javnih usluga po tom osnovu je od 11.000 do 16.500 evra za pravno lice, a za preduzetnika od 2000 do 5000 evra.

(http://images10.kurir-info.rs/slika-900x608/milo-kadija-1343768173-192439.jpg)
Milo Kadija