Forum sajta KoZnaZna

KoZnaZna Forum => Prolazna soba => Temu započeo: Stole Jun 20, 2013, 06:57:55 posle podne

Naslov: Dokumenti na medjunarodnim obrascima
Poruka od: Stole Jun 20, 2013, 06:57:55 posle podne
Поздрав свима,
супруга би ускоро требала да вади нови пасош у РФ и самим тим понесе неке документе из Србије: извод из МКР нашег сина, и наш венчани лист. Е сад ми имамо наш венчани лист на међународном обрасцу, не знамо колико година сме бити стар да би био валидан, и да ли ако је на међ. обрасцу мора да се ради на апостиле?
Исто тако интересује нас и за образац извода из МКР. Имамо обичан образац. Да ли да вадимо међународни или да на обичан радимо апостиле. Траже за апостиле око 2.000 дин. (а вађење међ. код матичара је вероватно јефтинија варијанта од апостиле).
Naslov: Odg: Dokumenti na medjunarodnim obrascima
Poruka od: Stole Jul 06, 2013, 10:59:57 posle podne
Тему можете избрисати нашао сам одговор.
Naslov: Odg: Dokumenti na medjunarodnim obrascima
Poruka od: Goca Jul 07, 2013, 08:27:04 posle podne
Тему можете избрисати нашао сам одговор.
Ne želiš da podeliš sa nama odgovor? Možda nekome zatreba.
Naslov: Odg: Dokumenti na medjunarodnim obrascima
Poruka od: Stole Jul 10, 2013, 11:10:34 pre podne
Наравно поделићу одговор да људи не би правили исте грешке као и ја.
Препоручујем ономе ко сређује документе се прво добро информише, пре свега у руској амбсади. Ми смо целу збрку направили, изгубили силно време и новац. Прво и најважније је да Русија НЕ признаје српска документа издата на интернационалном обрасцу. Дакле, већ обичан, онај јефтинији (венчани лист, извод из МКР..) треба превести код судског тумача и заверити у руској амбасади, конзулату како се већ каже. Овера једног једне странице је око 2.500 дин.  Нама је тумач превео венчани лист на две странице, а особље у амб. на рекло да је могло све да уради ситнијим словима и да стане на један лист. Тако да смо неискуством тумача платили дупло више оверу у московској банци.

Ми смо мислили да се загранични пасош мора радити искључиво у Русији, али добили смо инфо да се може и у Београду  :D. Унутрашњи мора да се ради у Русији а он није скуп, чека се око 2 до 3 месеца. 

Ко аплицира за визу и сл, предаје Упитник.. нека буде у Делиградској од 8:30 до 8:45.. боље и раније јер онај чика ;D мало раније од 9 ујутро прикупља документа и стоји на располагању за питања.
Naslov: Odg: Dokumenti na medjunarodnim obrascima
Poruka od: Goca Jul 13, 2013, 11:17:45 pre podne
Super. Hvala.