Forum sajta KoZnaZna

KoZnaZna Forum => Prolazna soba => Temu započeo: dragan Maj 30, 2014, 10:31:41 pre podne

Naslov: Hotel "Libertas Riksos" prvi u Dalmaciji dobio halal sertifikat
Poruka od: dragan Maj 30, 2014, 10:31:41 pre podne
Dubrovnik, jedna od najposjećenijih i najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, dobio je prvi hotel koji poseduje halal sertifikat

Izvor: Novosti

(http://www.koznazna.com/uploadedImages/800x/Hotel_Libertas_Riksos.jpg)
Hotel Libertas Riksos u Dubrovniku, Hrvatska

DUBROVNIK - Dubrovnik, jedna od najposećenijih i najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, dobio je prvi hotel koji poseduje halal sertifikat.

Hotel Libertas Riksos, u vlasništvu istoimene grupacije, prvi je na području cele Dubrovačko-neretvanske županije postao vlasnik halal certifikata, koji potvrđuje da pruža usluge smeštaja i gastronomije prema visokim halal standardima pripreme hrane i soba za goste islamske veroispovesti, prenosi portal Indikator.ba.

Rukovodilac Centra za sertifikovanje halal kvaliteta Aldin Dugonjić istakao je da sa povećanjem broja hotela i restorana sa halal saertifikatom, Hrvatska obogaćuje turističku ponudu, promoviše se kao halal frendli destinacija i otvara vrata turističkim agencijama koje u svoje ponude žele da uvrste halal turističke aranžmane.

Dugonjić je najavio da bi Libertas Riksosu uskoro mogli da se pridruže i Dubrovački vrtovi sunca, kao i restorani Nautika, Proto i Konavoski dvori, čiji je postupak za dodelu halal certifikata pri kraju.