Forum sajta KoZnaZna

PUTOVANJA Pasoši Vize Državljanstvo Ambasade => Informacije i saveti za putovanje, školovanje... => Temu započeo: Simon April 25, 2015, 06:08:01 pre podne

Naslov: Šta se desi ako u Dubaiju dodirnete policajku
Poruka od: Simon April 25, 2015, 06:08:01 pre podne
Bila mi je okrenuta leđima i razgovarala je s nekim ljudima. Samo sam hteo da joj privučem pažnju i pitam za smer, ispričao je Kazahstanac

(http://ichef.bbci.co.uk/wwfeatures/624_351/images/live/p0/2n/3f/p02n3fpx.jpg)
One voze Ferari

Budite oprezni ako se izgubite u Dubaiju, pogotovo ako vam se žuri. Nedužni turista iz Kazahstana završio je u zatvoru samo zbog toga jer je policajku dokakao po ramenu.

"Bila mi je okrenuta leđima i razgovarala je s nekim ljudima", ispričao je Kazahstanac. "Samo sam joj hteo da privučem pažnju i pitam za smer".

Njegov se postupak smatra uznemiravanjem i doveo ga je u priličnu nezgodnu situaciju. Naime, bude li proglašen krivim, preti mu šest meseci zatvora i progon iz zemlje. Izricanje presude je 7. maja.

Inače u policiji Dubaija radi oko 1500 žena. Na Zapadu ih se gleda kao jedinstveni primer feminizma u kulturnom prostoru gde vladaju drugačiji stereotipi pa taj fenomen ima važno kulturno i društveno značenje.