SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Crna Gora: Opasno, "divljaju" sa cenama i pljačkaju goste  (Pročitano 802 puta)

Van mreže dragan

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 200
  • Karma: +4/-0
Crna Gora: Opasno, "divljaju" sa cenama i pljačkaju goste
« poslato: Maj 10, 2016, 01:25:53 pre podne »
Hoteli na Crnogorskom primorju trenutno beleže popunjenost i do 100 odsto, ali se strahuje zbog "divljanja" cena.

Izvor: B92


Brojni crnogorski hoteli su specijalnim paket aranžmanima i pristupačnim cenama privukli goste tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, koji simbolično otvaraju letnju turističku sezonu.

Kako je Pobjedi kazao direktor Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, svi hoteli na Primorju trenutno beleže dobru posetu.

"Imali smo uspešne praznike. Nismo imali problema ni sa saobraćajem, prolazilo se bez zastoja. I u drugim zemljama se prave putevi, gde ima gradnje ima i zastoja", kazao je Radulović.

Međutim, on smatra da su Crnoj Gori veći problem taksisti koji potkradaju turiste.

"Najveća su nam opasnost taksisti. Pre dva dana tri gosta iz hotela "Splendid" su platila taksi od Budve do "Splendida" 20 evra. Oni se više nikada neće vratiti u Crnu Goru. Taksisti jednostavno ne razumeju da ako ovako nastave jednog dana neće imati koga da voze. Ovaj problem eskalira i nikad nije bilo kao sada", ističe Radulović.

Što se tiče sezone, najavljuje dobru posjetu turista što se, kako kaže, može zaključiti iz dogovorenih letova. Kada se uzme presek, kako ističe, samo iz Moskve za Tivat su dogovorena 84 leta nedeljno u toku tri- četiri meseca.

"Spremni smo da dočekamo turiste samo da budemo pametni i da ne "divljamo" sa cenama. Moramo da unapredimo naš servis i da zamolimo nadležne da u taksi službe po gradovima na Primorju uvedu red kako ne bi pljačkali goste", kazao je Radulović.