SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Nekadašnje "covid free" ostrvo novo žarište: Tu se zarazio i Siniša Mihajlović  (Pročitano 552 puta)

Van mreže GoxyS

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 23
  • Karma: +2/-0
Italijansko ostrvo koje se odnedavno smatra novim žarištem virusa kovid 19 u Italiji pod posebnim je nadzorom italijanskih zdravstvenih zvaničnika.

Izvor: B92.net

Sardinija_Foto: Depositphotos / encrier

Broj novih slučajeva na Sardiniji i u drugim italijanskim regionima po povratku turista sa tog ostrva raste, zbog čega lokalne vlasti u pojedinim oblastima nastoje da uvedu brzo testiranje putnika u italijanskim lukama i na aerodromima.

Turisti i turistički radnici zabrinuti su i zbunjeni jer im nije poznat bezbednosni protokol, zbog čega traže da se italijanska vlada i regioni dogovore o protokolu u što skorijem roku.

Novi slučajevi pozitivnih na virus kovid 19 identifikovani su nedavno među osobljem noćnih klubova ili turističkih objekata, kao i u kampovima.

U ugostiteljskim objektima na Sardiniji vodi se računa o bezbednoj distanci među ljudima, pri ulasku u restoran i izlasku obavezno je korišćenje maske, kao i dezinfekcija ruku gelovima koji su na raspolaganju gostima na ulazu u objekat, pa čak i na plažama, javlja dopisnica Tanjuga iz Italije.

U smeštajnim objektima koji nude doručak i večeru na bazi "švedskog stola" promenjen je koncept, pa gosti ne mogu sami da se posluže hranom i pićem, već će to za njih učiniti radnici hotela uglavnom zaštićeni pleksiglasom ili na bezbednoj udaljenosti od turista, sa obaveznim rukavicama i maskom kako bi se sprečilo širenje virusa.

Sardinija, nekadašnje "kovid-fri" ostrvo, suočava se sa porastom novozaraženih, među kojima su fudbaler i trener Siniša Mihajlović i biznismen Flavio Brijatore.

Na Sardiniji je ukupan broj zaraženih kovidom 19 od početka krize sa tim virusom u Italiji sa 52 nova slučaja porastao na 1.912, većinom otktivenih nakon praćenja kontakata prethodno zaraženih.


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE AMBASADE SRBIJE DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA