SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Poleteo prvi Kontikijev avion  (Pročitano 3303 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 688
  • Karma: +2/-0
Poleteo prvi Kontikijev avion
« poslato: Jul 25, 2010, 07:47:41 pre podne »
 Avion „boing 737 500”, kompanije „Mat ervejz”, koja je u vlasništvu srpskih kompanija, uspešno je obavio svoj prvi zvanični let na relaciji Beograd – Krf. U avionu, kapaciteta 120 mesta, bili su putnici turističke agencije „Kontiki travel”, koji će od sada uplatom aranžmana moći da putuju sopstvenim avionom na brojne svetske destinacije, kao što su Grčka, Turska, Italija, Španija, Tunis. Avion „kon tiki sky” kupljen je na aukciji koja je održana 5. novembra 2009. godine u Londonu. Izvršene su sve kontrole koje su potvrdile bezbedno i sigurno letenje, nakon čega je dobijena dozvola od nadležnih institucija.Foto:KoZnaZna.com


Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 688
  • Karma: +2/-0
Odg: Poleteo prvi Kontikijev avion
« Odgovor #1 poslato: Avgust 13, 2010, 11:25:17 posle podne »
Kvar odložio poletanje

Izvor i foto: Novosti.rs

Gotovo deset časova 117 putnika "Kon Tikija" čekalo da se popravi kvar na avionu ove agencije

VIŠE od devet sati 117 putnika agencije "Kon Tiki" bilo je u petak  "zarobljeno" na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla". Toliko vremena bilo je potrebno aviomehaničarima "Jat tehnike" da otklone ozbiljan kvar na generatoru za pokretanje elektrosistema u "boingu 737-500".

Letilicu na kojoj je u petak primećen kvar, turistička agencija "Kon Tiki" zakupila je od makedonskog nacionalnog avio prevoznika MAT. Inače, ova letilica "Kontiki skaj" saobraća pod oznakom "Aviogeneksa".

Umesto u osam ujutru turisti su ka Antaliji poleteli tek u 17,10. Putnici su bili zbrinuti u bescarinskoj zoni beogradskog aerodroma. Dobili su i posluženje - doručak, piće, a kako se čekanje odužilo i ručak.

Među putnicima koji su gotovo deset sati čekali na beogradskom aerodromu bilo je i male dece.

Inače, istom letilicom trebalo je u 13,30 da polete i putnici "Kon Tikija" ka Tunisu. Agencija je, međutim, obavestila klijente da je let pomeren za 20 časova.