SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Ni Aboridžini neće propustiti jubilarni Sabor trubača u Guči  (Pročitano 2860 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 693
  • Karma: +2/-0
Ni Aboridžini neće propustiti jubilarni Sabor trubača u Guči
« poslato: Jul 30, 2010, 06:57:34 posle podne »
Pod sloganom „Jednom se živi” u Guči će od 13. do 22. avgusta biti održan 50. jubilarni Sabor trubača...
Vest o ovom muzičkom spektaklu stigla je i čak i do Aboridžina, koji su najavili dolazak i obećali da će plesati uz zvuke trube. Ako niste obezbedilili smeštaj, ne brinite jer mesta još ima.
Izvor: www.24sata.rs


Foto: flickr.com

Jubilarna Guča će ove godine prvi put umesto tri trajati deset dana. Organizatori su spremni da ugoste milion posetilaca, koje će zabavljati 2.000 učesnika, od kojih su 400 iz inostranstva.
Mile Ćurčić iz Turističke zadruge „Turist Guča“ kaže za „24 sata” da je interesovanje gostiju ove godine veće nego ikada.
- Ipak, ne morate da brinete, jer su u odnosu na 2009. otvoreni novi smeštajni kapaciteti, tako da ima dovoljno mesta za spavanje. Do sada je interesovanje stranaca veće. Više od 90 odsto gostiju koji su kod mene rezervisali smeštaj su iz inostranstva, dok je tek desetak odsto domaćih gostiju. Ako želite da odsednete u centru Guče, cena noćenja sa doručkom kreće se od 20 do 30 evra. Smeštaj ispod 20 evra može se pronaći u okolini - kaže Ćurčić.
Posetioci jubilarnog Sabora, osim u domaćim orkestrima, uživaće i u nastupima stranaca sa svih pet kontinenta koji će sa trubačkim orkestrima, plesnim grupama i kulturno umetničkim društvima pohrliti u Guču.
Predsednik Saveta Mesne zajednice Guča Miroslav Radojičić je rekao da je u proteklih godinu dana urađeno dosta na infrastrukturi: adaptirana je zgrada načelstva, završava se Muzej trube, napravljen je javni toalet i kružni tok sa spomen-obeležjem prvom pobedniku Guče Desimiru Petroviću.
Za parking automobila moraćete da izdvojite 1.000 dinara, dok je cena za autobuse tri puta skuplja, s tim što će ulaznica važiti svih 10 dana, sa neograničenim brojem ulazaka i izlazaka.

Poziv Borisu Tadiću da otvori finale 21. avgusta
KONCERTI - Sabor će biti propraćen likovnim i vajarskim izložbama, promocijama publikacija i monografije. Sve vreme će trajati kulturno-umetnički program na pozornici do 20 sati, a od 16. avgusta svake večeri kreću glavna dešavanja. Uveče 14. i 15. avgusta, predviđeni su koncerti Dejana Lazarevića i Dejana Petrovića, 16. grupe „Balkanika“ i Dragana Kojića Kebe, u utorak Bobana i Marka Markovića sa nemačkom grupom „Šantel”. Sred je rezervisana za nastup Gorana Bregovića. Međunarodno takmičenje trubača biće održano 19. avgusta, a 21. avgusta dobićemo pobednika. Pokrovitelj Sabora je Vlada Srbije, a upućen je poziv da finale otvori predsednik Srbije Boris Tadić.

Cenovnik
Proizvod:           Cena: 
Sok                                   150
Pivo                                  100-300
Pljeskavica                       150
Prasetina                         1.000-1.200
Jagnjetina                        1.200-1.500
Svadbarski kupus             250
Hleb                                  20
Proja                                20
Salate                             100