SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: „Jat“ i „Montenegro erlajnz“ udružuju flote  (Pročitano 2069 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 688
  • Karma: +2/-0
„Jat“ i „Montenegro erlajnz“ udružuju flote
« poslato: Avgust 26, 2010, 07:05:26 pre podne »
Više destinacija i niže cene avio-karata u zimskoj sezoni

Izvor: Blic.rs

„Jat ervejz“ od 31. oktobra, kada počinje zimski red letenja, uspostaviće partnerski odnos i udružiti svoju flotu sa „Montenegro erlajnzom“. Time će biti povećan broj destinacija na koje će kompanije leteti iz Beograda, Niša, Podgorice i Tivta, a cene avionskih karata biće niže. Srđan Radovanović, generalni direktor „Jat ervejza“, na konferenciji za novinare izjavio je da srpska i crnogorska kompanija ukupno imaju 22 aviona - od čega „Jat“ 14, a „Montenegro erlajnz“ osam, kao i da su postigli dogovor da se ne preklapaju na pojedinim destinacijama kako bi imali veći broj aviona na raspolaganju za nova odredišta. To će omogućiti i velike uštede goriva, kao i uštede pri plaćanju taksi za prelet, pa će zbog toga biti i smanjene cene avio-karata. Radovanović je istakao da takva vrsta saradnje „Jata“ i „Montenegro erlajnza“, dogovorena pre dva dana u Podgorici, predstavlja začetak regionalne vazduhoplovne alijanse i da su sve avio-kompanije iz regiona koje imaju komplementarne flote pozvane da pristupe toj alijansi. Za petnaestak dana flota nacionalnog avio-prevoznika biće uvećana za još jedan avion, čija je opravka pri kraju, dok će remont još jedne letilice biti završen kasnije i njeno uključivanje u redovan avio-saobraćaj očekuje se tokom jeseni.
- Nemamo više nijedan avion koji beznadežno leži u hangaru „Jat tehnike“. Od dva aviona koji se obnavljaju jedan će poleteti za petnaestak dana, a drugi u novembru - precizirao je Radovanović.
   
U važne inovacije koje je kompanija uvela tokom minulih 12 meseci Radovanović je naveo besplatno zdravstveno osiguranje tokom boravka u zemljama Evropske unije, znatno kvalitetniji ketering, a odnedavno i besplatno plastificiranje prtljaga.
- Uveli smo i nove linije za Portorož, Dubai, kao i sezonske linije za Ohrid, Solun i Geteborg - kaže Radovanović, uz opasku da se uskoro očekuje i uvođenje besplatnog taksi prevoza za putnike do beogradskog aerodroma i od njega.


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA