SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Letovi iz Srbije u SAD u maju 2012.  (Pročitano 3374 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 688
  • Karma: +2/-0
Letovi iz Srbije u SAD u maju 2012.
« poslato: Oktobar 19, 2010, 09:01:28 pre podne »
Beograd -Tanjug- Direktni letovi između naše zemlje i najvećih gradova u SAD najverovatnije će moći da se realizuju od maja 2012. godine, kaže Miodrag Miljković.Državni sekretar za vazdušni saobraćaj dodaje da će uspostavaljanje direktne vazdušne linije između naše zemlje i SAD omogućiti i primena novog Zakona o vazdušnom saobraćaju koji je parlament usvojio prošle sedmice.

Miljković je istakao da će građani osetiti korist od novog zakona na više načina, između ostalog i tako što će naša zemlja dobiti prvu kategoriju u vazdušnom saobraćaju.
Dobijanje prve kategorije u vazdušnom saobraćaju je bitno i zbog toga što je to prvi uslov koje vlasti u SAD postavljaju da bi dozvolile direktne letove od Beograda do Njujorka i drugih velikih američkih gradova.
"Novi Zakon o vazdušnom saobraćaju je veoma važan za bezbednost avioprevoza i razvoj privrede", kazao je Miljković, ističući da će Srbija biti svrstana među zemalje sa najbolje usaglašenim zakonodavstvom u toj oblasti.

Državni sekretar je rekao da u Srbiji postoji pet aerodroma koji se mogu pretvoriti u međunarodne - vojni Batajnica, Lađevci, Ponikve i civilni Bor i Vršac.
„U ovom trenutku aerodrom Lađevci ulazi u investicioni program, kojim će u narednih godinu i po dana biti potpuno pripremljen za letove civilnih putničkih aviona", kazao je Miljković.
Aerodrom Lađevci će moći da primi avione do veličine „boinga 737 800“, što otvara mogućnost da se ceo region od Kragujevca, Kraljeva, Čačka, Kruševca i Raške, poveže redovnim linijama sa svim svetskim aerodromima.

„Predviđeno je ulaganje od 2,3 milijarde dinara i tim sredstvima planirano je proširenje i produženje piste, izgradnja aerodromske zgrade, objekta kontrole letenja i podizanje ostale infrastrukture, što će biti realizovano posredstvom Ministarstva za Nacionalni investicioni paln, aerodroma 'Nikola Tesla' i Agencije za kontrolu letenja", rekao je državni sekretar za vazdušni saobraćaj.
On je istakao da će ostala četiri aerodroma biti aktivirana ukoliko za to bude postojao interes.