DIJETA Mršavljenje - Volite svoje telo > Mršavljenje

Mobilni telefon skida kilograme!

(1/1)

Goca:
Autor: Agencija TANJUG

TOKIO - Gurmani, sladokusci i ostali gojazni ljudi sigurno neće ostati ravnodušni prema novom japanskom mobilnom telefonu, koji ima neobičnu funkciju - kontroliše višak kilograma svog vlasnika.

Aparat, proizveden u kompaniji "NTT komjunikejšn", trenutno i nepogrešivo proračunava kalorije jela u tanjiru ispred vlasnika. Potrebno je samo fotografisati sadržaj obroka, a telefon pomoću ugrađenog specijalnog uređaja za "prepoznavanje" i baze podataka sa 100.000 različitih kulinarskih pretraga, trenutno proračunava kaloričnost hrane.

Telefon, sem toga, pruža i podatke o hranljivosti jela kako bi se osoba koja ga pojede zaštitila od suvišnih kalorija. "Brinemo o ljudima", naglasio je predstavnik kompanije proizvođača "dovitljivog" telefona, dodajući da će aparat olakšati ljudima da se pridržavaju dijete i pojednostaviti put ka zdravoj ishrani.

Prvi u svetu "telefon-dijetetičar" uskoro će se pojaviti u prodaji, ali će se i dalje usavršavati. Autori nameravaju da ga "nauče" da svojim korisnicima preporučuje za njih najprihvatljiviji meni i da im pruža savete kako da se efikasno oslobode suvišnih kalorija.

"NTT komjunikejšn" računa da će novitet usrećiti Japance i učiniti ih zadovoljnijim. Stanovnicima "zemlje izlazećeg sunca" priroda je podarila skladnu figuru, koju u poslednje vreme kvare zbog sve češćeg konzumiranja jela zapadne kuhinje. Zbog toga se mnogi žitelji Japana okreću dijeti, a sada će im u nastojanju da smršaju pomoći i - telefon.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju