SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: „Izidžet” (EasyJet) želi da dođe u Srbiju  (Pročitano 3588 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 688
  • Karma: +2/-0
„Izidžet” (EasyJet) želi da dođe u Srbiju
« poslato: Decembar 15, 2010, 11:42:24 posle podne »
Po ceni povratne karte od 60 evra, mađarska niskotarifna avio-kompanija „Viz er” trebalo bi na proleće iz Beograda da počne da leti za belgijski Šarloa i Geteborg u Švedskoj...

Izvor: 24sata.rs

Za dolazak u Beograd zainteresovana je i lou-kost kompanija „Izidžet”, kažu u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo.

JEFTINO - Za sada se nove kompanije samo raspituju jer je Srbija sve uradila da im se obezbedi dolazak. Poznata niskotarifna kompanija „Izidžet” je dolazila u martu ove godine i bila zainteresovana za srpsko tržište, a moguće je da na nove pregovore dođu početkom naredne godine - kaže za „24 sata” Katarina Andrić-Milosavljević, savetnica Direktorata za civilno vazduhoplovstvo. Ona kaže da je teško prognozirati dolazak novih avio-kompanija jer je svetska ekonomska kriza pogodila sve, pa i avio-industriju.
- Svi koji su došli su zadovoljni postignutim rezultatima, a ukidanje viza je pozitivno uticalo na razvoj avio-industrije - kaže Andrić-Milosavljević.
„Viz er” će od proleća saobraćati iz Beograda ka devet evropskih destinacija. Osim u Švedsku i Belgiju, ova kompanija će leteti i za Rim, Malme, Stokholm, Ajndhoven i Minhen, a u aprilu naredne godine se očekuje i otvaranje operativne baze ove kompanije u Srbiji. „Viz er” već leti iz prestonice za Dortmund i London.
Još je bogatija ponuda austrijskog „Flaj Nikija” koji iz Beograda leti u osam različitih zemalja na više od 20 destinacija. Top destinacija je Beč gde najjeftinija povratna karta košta 58 evra. I cene za Pariz, Rim, Milano, Barselonu, Berlin i ostale evropske metropole su atraktivne, ali treba voditi računa da se na te destinacije leti isključivo sa presedanjem u Beču, što iziskuje dugačko putovanja.
Iz Beograda leti i „Džerman vings” za Keln i Štutgart, kao i norveški „Norvidžen er” za Oslo. Karte za lou-kost su jeftinije samo ako se kupe nekoliko meseci unapred, a ne uključuju posluženje u avionu, dok se prtljag posebno plaća.

Od Belgije za 25 evra do Pariza
Grad Šarloa u Belgiji ima pola miliona stanovnika i veoma su blizu Brisel i Pariz. Na aerodromu u Šarloa često cirkulišu autobusi i vozovi pa karta do Brisela košta oko 13 evra, a do Pariza oko 25 evra. Blizu su i Amsterdam i drugi interesantni gradići u Belgiji, pa avanturisti mogu da organizuju pravu malu ekskurziju po zemljama Beneluksa. Cene povratnih karata u aprilu 2011.
Destinacija Avio-prevoznik  Cena (u evrima)
Šarloa Viz er 60
Rim Viz er 70
Barselona Spen er 130
London Viz er 80
Geteborg Viz er 50
Berlin Flaj Niki 200
Beč Flaj Niki 90
Keln  Džerman vings 100
 

Sajt Easy Jeta: http://www.easyjet.com/asp/en/book/index.asp?lang=en
« Poslednja izmena: Decembar 15, 2010, 11:44:24 posle podne od strane Simon »


 

SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA