DIJETA Mršavljenje - Volite svoje telo > Mršavljenje

Da li da se odeknemo večere?

(1/1)

Goca:
Metabolizam sporije radi pred spavanje, želudac teže vari i masne naslage se talože

Izvor: novosti.rs

Obilni obroci u kasnim večernjim i noćnim časovima, najviše ugrožavaju vitak stas. Metabolizam sporije radi pred spavanje, želudac teže vari i masne naslage se talože.
Osim večere, “opasne” su i razne grickalice i gazirana pića koja često nekontrolisano konzumiramo gledajući TV, nesvesni da unosimo izuzetno mnogo kalorija.
Ako niste ljubitelj dijeta, jedan od najefikasnijih i najbržih načina da oslabite je odricanje od večere. Ne morate odmah da sprovedete ovu “rigoroznu” meru već prvo pokušajte da smanjite porciju, kao i da poslednji obrok pred spavanje konzumirate do 21 uveče.
Na ovaj način organi za varenje imaju svoj zasluženi mir, a organizam bolje apsorbuje manju količinu hrane. Glad koja će u početku biti veoma neprijatna, nestaje već posle nekoliko dana, a zameniće je priliv energije i veća sposobnost za fizički i umni rad. Naravno, potrebno je da imate snažnu volju, ali uspeh neće izostati. Bićete vitkiji i zdraviji, zahvaljujući pre svega dubokom i osvežavajućem snu, posle koga ćete se budite orni i voljni za sve dnevne obaveze.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju