DIJETA Mršavljenje - Volite svoje telo > Mršavljenje

Jaja za doručak podstiču mršavljenje

(1/1)

Goca:
Naučnici sa Univerziteta u Mizuriju ustanovili su da modifikovani engleski doručak sprečava gomilanje viška kilograma.

Izvor: metro-portal.hr

Uz pomoć jaja za doručak do vitke linije
Istraživanje je sprovedeno nad gojaznim tinejdžerima između 18 i 20 godina koji su preskakali doručak, jeli visokoproteinski doručak od jaja i nemasne govedine s 35 grama belančevina ili zdravi doručak od žitarica. Svaki od doručaka imao je 350 kalorija i određeni udeo masti, vlakana i šećera.

Ispitanicima su pre večere skenirali mozak magnetskom reznonacom, prateći moždane signale motivacije za hranu i nagrađivanje. Zabeleženo je da je visokoproteinski doručak davao veću sitost i smanjila se aktivnost mozga koja kontroliše hranu, kao i večernji obroci puni masti i šećera u odnosu na ostale dve grupe.

Zaključak ove studije glasi da doručak bogat belančevinama utiče na sitost tokom dana kada se obično uzimaju visokokalorični obroci.

Ukoliko niste od ljudi koji doručkuju, ne brinite, istraživači navode da je potrebno samo tri dana kako biste se privikli na novi dnevni ritam. Obrok bogat belančevinama daće vam osećaj sitosti bolje od obroka punog masti ili ugljenih hidrata i uticati na apetit tokom dana.

sirovi:
I zaista jaja, makar meni, baš prijaju najviše za doručak.  Uz neku salaticu zasite baš dobro a i dobro legnu.

dragan:
Ja obožavam ujutru da pojedem ovo kao što je na slici (ja slikao). Napravim omlet i stavim u rasečenu kiflu, dodam zelenu salatu i uz neki sokić doručak ko grom. Da mi snagu, energiju-baš mi legne.

Ovo mi je dobar doručak. Sendvič: kifla, omlet od jaja i zelena salata. Prija sok uz sendvič.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju