SAVETI Svaki čovek zna mnogo dva još više > Opšti korisni saveti

Oporavite oštećenu kosu

(1/1)

Goca:
Izvor: Novosti.rs

Za one kojima je tokom leta kosa oštećena od farbanja ili sunca, preporučujemo nekoliko različitih tretmana kako bi vlasi ponovo dobile sjaj i zdrav izgled

Osvežite kosu tako što ćete da stavite veću količinu balzama samo na dlaku, ne i na koren
Ako imate problema sa kosom, krajevima oštećenim od farbanja ili sunca, nekoliko tretmana učiniće da kosi vratite potreban sjaj i lepotu.

* Umutite u mikseru dve oljuštene breskve, dodajte dve kašičice limunovog soka i dve šolje čaja od nane. Ovom mešavinom dobro istrljajte kosu od korena do vrha i ostavite da stoji 30 minuta. Isperite toplom vodom.

* Kosi ćete vratiti sjaj, a dlaci elastičnost, ako na nju nanesete pola šolje maslinovog ulja i raščešljate češljem a ne četkom. Ostavite da ulje stoji oko jedan čas, a zatim operite kosu šamponom.

* Ukoliko ne želite ili nemate vremena da pravite balzame, osvežite kosu tako što ćete da stavite veću količinu balzama samo na dlaku, ne i na koren. Stavite kapu za tuširanje i ostavite da balzam deluje nekoliko časova. Najbolje bi bilo da tako prespavate. Isperite mlakom vodom.

* Pomešajte po šolju mleka, vode i osušenih ružinih latica. Ostavite mešavinu da malo odstoji. Smesu umutite u mikseru sa dve banane i dve kašičice meda i bademovog ulja. Dobro utrljajte u kosu, stavite kapu za tuširanje i posle 30 minuta isperite. Ova maska je izuzetno hranljiva i brzo vraća sjaj.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju