PUTOVANJA Pasoši Vize Državljanstvo Ambasade > Sve o boravku

Boraviste...

(1/1)

duka23:
Imao sam 2 prebivalista, jedno u Hrvatskoj, drugo u Srbiji. Odjavio sam prebivaliste u Srbiji, ali mi je ostalo drzavljanstvo. Mogu li dobiti trajno boraviste u Srbiji, i mogu li biti zaposlen u Srbiji, s obzirom da imam drzavljanstvo?

Simon:
Trajno boravište ne postoji, odnosno to je prebivalište. Sam naziv kaže BORAVAK-boraviti, PREBIVALIŠTE-prebivati, živeti tu...
S obzirom da imate državljanstvo Srbije možete se zaposliti ako prethodno prijavite boravak.

Stole:
Da li je prebivaliste isto sto i privremeni boravak? Odnosno, da li se osoba kojoj je odobren privremeni boravak u Srbiji smatra da ima prebivaliste u Srbiji?

Simon:
Ne. Prebivalište je mesto gde živite. Vaša adresa stanovanja upisana u LK, pasoš....
Privremeni boravak se "daje" stranom državljaninu da može u datom periodu da se kreće neograničeno puta preko državne granice...ulazi/izlazi...da može da boravi u datom periodu neograničeno (Npr. ako državljanin Francuske dolazi u Srbiju kao turista može da boravi u roku od 6 meseci max 90 dana-kao i mi kada idemo u EU, i ni dana više). Ovo neće važiti za onoga ko poseduje privremeni boravak. On može da boravi i duže (sve zavisi koliko mu je "dat" vremenski period boravka).
Privremeni boravak je u obliku vize R Srbije (nalepnice) i "lepi"/"stavlja" se u pasoš. Na osnovu ovoga može ulaziti/izlaziti neograničen broj puta u zemlju (sve dok privremeni boravak važi). Ovo važi i za državljane onih zemalja kojima je potrebna viza.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju