SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Zatvoreno pet beogradskih klubova: Fristajler, Lastu, Mladost, River i Ludost  (Pročitano 1222 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 688
  • Karma: +2/-0
Zatvoreno pet beogradskih klubova: Fristajler, Lastu, Mladost, River i Ludost
« poslato: Oktobar 09, 2014, 02:59:50 posle podne »
Zbog neizdavanja fiskalnih računa i držanja neprijavljenih radnika Poreska uprava zatvorila je danas popularne beogradske splavove Fristajler, Lastu, River, kao i klubove Mladost i Ludost, koji neće raditi u narednih 15 dana.

Autor: Tanjug, M. Nikolić

Popularni Fristajler | Foto: Freestyler

U splavu "Lasta" rekli su za "24 sata" da je on prebačen na "Brodogradilište" gde će ostati preko zime.
 
Kako javlja reporter "24 sata" sa lica mesta na "Fristajleru" je okačeno obaveštenje da su zatvoreni zbog nepoštovanja odredbi Zakona o fiskalnim kasama.
 
- Fristajler će biti zatvoren do 23. oktobra - stoji u obaveštenju.
 
Splav "River" niejn zatvoren zbog nepoštovanja Zakona o fiskalnim kasama, već zbog nezakonitog angažovanja radnika. "River" neće raditi do 14. oktobra.
 
Ista situacija zadesila je 6. oktobra i poznati beogradski restoran "Kantina de Frida".

U Poreskoj upravi Srbije je potvrđeno da su ovi lokali zatvoreni, te da u prethodnom periodu pojačano kontrolišu, izmedju ostalih, i ugostiteljske objekte.

"U prethodnom periodu, Poreska uprava, između ostalog, preduzima aktivnosti na polju kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, uključujući i velike ugostiteljske objekte. Tamo gde su utvrđene nepravilnosti za koje je propisana mera zabarane obavljanja delatnosti, ona se izriče u minimalnom roku, na sedam ili 15 dana", rekla je direktorka Sektora za kontrolu u Poreskoj upravi Nataša Kovačević.

Tačnije, dodala je, u situacijama kada se utvrdi da je promet neevidentiran, da promet ne prati verodostojna dokumentacija, da radnici nisu prijavljeni, izriče se mera zabrane obavljanja delatnosti.

Prema njenim rečima, kontrole su naročito pojačane od polovine ove godine.

"U svakom slucaju, Poreska uprava podnosi zahtev za utvrđivanje prekršajne odgovornosti, odnosno u slučaju kada zateknemo lice koje nema regularan radnopravni status, obavestavamo Inspektorat za rad", navela je Kovačević.

Za sve navedene nepravilnosti koje se utvrde u postupku kontrole izriču se mere zatvaranja u rokovima propisanim zakonom, kaže Kovačevićeva i dodaje da se u slučaju većih ugostiteljskih objekata, ova mere izriče u trajanju od 15 dana.