Putovanja, Agencije i dešavanja u Dijaspori > Naša iskustva sa turističkim agencijama

Kraj agonije turista - odobreni čarteri

(1/1)

Goca:
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije odobrio je turskim avioprevoznicima Korendon erlajnz i Bora džet da obavljaju čarter letove sa Srbijom.

Izvor: B92

Korendon erlajnz
Kako se navodi, Direktorat je već ranije odobrio turskoj aviokompaniji Turkiš erlajnsu čarter letove na liniji Antalija-Beograd za celu sezonu leto 2015.

Ističe se da su Korendon erlajnz i Bora džet prve dve aviokompanije koje su dobila odobrenje Direktorata, u skladu sa novim izmenama Zakona o vazdušnom saobraćaju.

Precizira se da je Korendon erlajns juče dobio dovolu za čarter liniju Antalija-Beograd, a Bora džet za saobraćaj na liniji Istanbul-Beograd.

Turski avioprevoznik Bora džet biće angažovan za prevoz turskih turista u Beograd, radi obilaska znamenitosti Srbije i biće to, kako se ističe, prva strana aviokompanija koji će organizovano dovoziti strane turiste u Srbiju.

Navodi se da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije do sada ukupno izdao odobrenja za šest stranih aviokompanija za obavljenje čarter vazdušnog saobraćaja u Srbiji, u sezoni leto 2015. godine.

Pored tri turske aviokompanije, dozovle za čarter saobraćaj dobili su i grčki Egean erlajnz ituniske kompanije Tunis er i Nouvel er, koji je naknadno otkazao sve odobrene letove na liniji Enfida-Beograd-Enfida.

Grčki Egean erlajnz je dobio odobrenje za čarter letove između Begrada i Herakliona i Beograda i Rodosa, dok je Tunis er dobio odobrenje za čarter između Beograda i Monastira.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju