SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Juriš Sirijaca na slovenački kamion kako bi se domogli Britanije  (Pročitano 1214 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 688
  • Karma: +2/-0
Juriš Sirijaca na slovenački kamion kako bi se domogli Britanije
« poslato: Jun 15, 2015, 06:44:24 posle podne »
Gomila imigranata otvorila je zadnja vrata od prikolice, a nekima je uspelo da uđu u unutrašnjost, dok to većini nije pošlo za rukom

Izvpr: 24ur.com

KALE - Na Jutjubu nedavno je osvanuo dramatični snimak gomile imigranata koji su u francuskom lučkom gradu Kaleu opkolili slovenački šleper i na sve načine pokušali da se uvuku u prikolicu ili pod šasiju kamiona kako bi se domogli Velike Britanije.

Vozač šlepera koji se prestrojavao u kolonu kako bi se ukrcao na trajekt koji će ga prebaciti u na ostrvo ( Velika Britanija) mogao je samo nemo da posmtra gomilu imigranata koji su izvršili invaziju na njegovo vozilo. Oni su otvorili zadnja vrata od prikolice, a nekima je uspelo da uđu u unutrašnjost, dok to većini nije pošlo za rukom.

Vozač je nastavio da se kreće, a kako je odmicao šeleper tako su imigranti odustajali od namere da se ukrcaju.Celokupnu invaziju snimili su putnici turističkog autobusa koji su iz francuskog pristaništa putovali u Dover na engleskoj strani

Snimak je inače osvanuo posle informacije da mnogi vozači kamiona prave duple kilometražepo više stitina kilometara kako bi izbegli problematična pristaništa na kojima mogu naleteti na imigrante koji očajnički žele da se domognu Britanije.

Inače su Kaleu su imigrati postavili šatorsko naselje koje je već dobilo nazi “ džungla”, u kome boravi 2.500 imigranata većinom iz Sudana, Eritreje i Sirije.

Mnogi od stanovnika ovog kampa kažu da će radije umretno nego da im propadne plan da se domognu Britanije nego da se vrate u svoje države.

U tom kampu inače prošle nedelje izbilo je stravično nasilje kada su se potukli imigranti iz Sudana i Eritreje, kada je više osoba povređeno.