SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: SUSPEDNOVAN ŠENGEN-Nemačka zbog migranata uvodi kontrole na granici sa Austrijom  (Pročitano 1215 puta)

Van mreže Simon

 • Global Moderator
 • *****
 • Poruke: 692
 • Karma: +2/-0
SUSPEDNOVAN ŠENGEN-Nemačka zbog migranata uvodi kontrole na granici sa Austrijom
« poslato: Septembar 13, 2015, 08:30:26 posle podne »
Nemačka uvodi privremeno kontrole na granici, a ova odluka će odmah stupiti na snagu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer, dok se ta država bori sa pritiskom rekordnog priliva izbeglica.

Izvor: Bild- Nemačka privremeno ponovo uvodi kontrole - duž unutrašnjih granica (Evropske unije). Fokus će u početku biti na granici sa Austrijom - rekao je Mezijer na konferenciji za novinare.

- CIlj ovih mera je da se ograniči trenutni priliv u Nemačku i povratak standardnim procedurama kada ljudi ulaze u zemlju - kazao je Mazijer.

- To je, takođe, hitno neophodno iz bezbednosnih razloga - dodao je nemački ministar.

Potez Nemačke u suprotnosti je sa principima Šengenske zone, koja dopušta slobodu kretanja izmedju mnogih evropskih država.

Ipak, ovaj sporazum dozvoljava privremenu suspenziju.

Osim toga, Berlin više neće dozvoljavati izbeglicama da izaberu koja evropska država će ih primiti, istakao je Mazijer.

Tražioci azila moraju da shvate da "ne mogu da biraju države u kojima traže zaštitu", naveo je on.

Prema pravilima EU, prva zemlja ulaska obavezna je da rešava zahtev tražioca azila, ali je Nemačka ranije u praksi odbacivala ovo pravilo u slučaju izbeglica iz Sirije, preneo je AFP.

Železnički saobraćaj između Nemačke i Austrije suspendovan je već 12 sati. Iz nemačke železničke službe je saopšteno da će železnički saobraćaj sa Austrijom biti obustavljen do 5 sati ujutro u ponedeljak.

Ranije danas, nemački "Bild" je preneo da će nemačka savezna policija istovremeno proširiti kontrole koje sprovode "mobilne jedinice za kontrolu i nadzor" na području blizu granica - a to znači do 30 kilometara od granice prema Češkoj i Poljskoj, kako bi se sprečilo izbegavanje graničnih kontrola u Austriji. U tu svrhu okupljene su policijske snage savezne policije iz cele Nemačke.

Ja bih još zaključio:

Mislim da je počelo urušavanje Šengena i Evropske Unije. Naravno ovo se neće desiti odmah, ili za nekoliko meseci. Potrajaće, možda do maksimalno 5 godina, ali ne više. Prosto je nemoguće da opstane. Jedino će opstati ukoliko se SAD raspadne i Velika Britanija.


Van mreže Admin

 • Administrator
 • *****
 • Poruke: 229
 • Karma: +1/-0
 • Informacija ima cenu
  • KoZnaZna
Odg: SUSPEDNOVAN ŠENGEN-Nemačka zbog migranata uvodi kontrole na granici sa Austrijom
« Odgovor #1 poslato: Septembar 13, 2015, 09:19:35 posle podne »
Verovatno si u pravu. Definitivno EU nije spremna za ovakav talas izbeglica, za ovakva dešavanja. Uopšte, nespremni su za sve za šta im SAD nije napisao kako da postupaju. Verovatno će i SAD morati uskoro da oseti sličan talas izbeglica. Biće zanimljivo samo odakle će dolaziti.