SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA
SAJT VIZNI REŽIM MOJE PUTOVANJE AMBASADE KONZULATI DOKUMENTA, ZAKONI I PROPISI INFORMACIJE IZRADA SAJTA

Autor Tema: Palićko jezero: Više novca od turizma  (Pročitano 941 puta)

Van mreže Simon

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 692
  • Karma: +2/-0
Palićko jezero: Više novca od turizma
« poslato: April 15, 2016, 12:31:56 posle podne »
PALIĆ - Ova godina bi mogla da bude rekordna turistička godina, jer prvi meseci govore da je došlo do rasta deviznog priliva od turizma za devet odsto, rasta turista za 18 odsto i broja noćenja za više od 20 odsto, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvarajući Turistički informativni centar na Paliću.

Izvor: Novosti


Turistički informativni centar na Paliću ministarstvo je finansiralo sa sedam miliona dinara, naveo je Ljajić i istakao da Palić zaslužuje da bude jedna od najvažnijih turističkih destinacija u zemlji.
Ovo je jedan od boljih turističkih centara koje Srbija ima, ako ne i najboljih, i može da bude model turističkog informativnog centra kakve želimo da vidimo u mnogim mestima i turističkim destinacijama širom Srbije, rekao je Ljajić.

On je istakao da je Turistički informativni centar samo jedan od četiri projekta koje je ministarstvo realizovalo prošle godine na Paliću, a za koja je ukupno izdvojeno 19 miliona dinara.

Spremni smo da i ove godine iz sredstava ministarstva finansiramo projekte koji su u funkciji razvoja turizma na Paliću koji sa potencijalima koje ima i zaslužuje, tako da ne možemo više samo da govorimo o potencijalima i šansama, moramo da govorimo o konkretnim rezultatima, rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, akcija dodele vaučera u ovoj godini krenula je veoma dobro i zaključno sa današnjim danom podeljeno je 11.198 vaučera.

Najveći deo vaučera je podeljen penzionerima i to uglavnom za Lukovsku banju, Prolom banju i Banju Koviljaču.

Imamo, dodao je, pet objekata na Paliću koji primaju vaučere, ali u ova tri meseca nemamo toliko interesovanje za ovo turističko mesto kao što imamo za sve ostale delove zemlje.

Moramo više da radimo na promociji da se ti vaučeri koriste na Paliću, rekao je Ljajić i dodao da je u prva dva meseca ostvaren rast broja turista od 15 odsto i rast inostranih turista od čak 32 odsto.