Grčka, pa svi ostali

Morate pročitati

SAD uvode nove vizne restrikcije radi ograničenja „porođajnog turizma“

Američka administracija objaviće nove vizne restrikcije sa ciljem ograničenja „porođajnog turizma“, po kojem žene dolaze da se porode u...

Ukoliko izgubite pasoš, lakše ćete moći da dođete do novog

Vlada Republike Srbije je saopštila da će građani kojima je ukraden pasoš, ili koji su ga izgubili, moći lakše...

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...
Marketing

U turističkim agencijama ističu popusti za rani buking. Španija skupa, a Turska nikad jeftinija zbog poznatih problema

Grčka je, definitivno, ove sezone hit, Italija se odlično prodaje, za Španiju svi pitaju ali slabo uplaćuju, Egipat se vraća na velika vrata, a Turska se sve više traži!

Ovog leta neće biti iznenađenja – Egej će ponovo biti prepun srpskih turista. Apartmani i hoteli na Halkidikiju uveliko su rasprodati, sve je manje mesta za Krf, a lepo se prodaju i južnija ostrva.

U “Argusu” kažu da je sever tradicionalno najtraženiji, ali da su iznenađeni interesovanjem za grčka ostrva.

– Grčka ostrva idu bolje nego lane i u ovom trenutku Krit drži prednost u odnosu na sve ostale – kaže Ljiljana Sredojević iz “Argusa”. – Lane je bio najtraženiji Rodos, a ove godine ga je pretekao Krit. Cene za grčka ostrva su niže nego lane, a povoljnije je i to što imamo odličan najam apartmana. Ove godine smo se trudili da svi apartmani budu blizu supermarketa. Zbog toga su apartmani najtraženiji, ne samo na Halkidikiju, nego i na Krfu i Kritu.

Španija je ovog leta izuzetno tražena destinacija, ali se neuporedivo sporije prodaje od Grčke. Jedan od razloga je i cena, jer je skuplja od svih ostalih odredišta. Naime, dosta turista iz zemalja EU planira odmor u Španiji, pa su prilikom dogovaranja cena hotela našim agencijama ruke “bile vezane”. Posebne ponude za Španiju ne treba očekivati, a, ukoliko se pojave, treba uplatiti odmah.

U “Viva travelu” kažu da ko planira da se sunča u Stavrosu i Asprovalti, na Krfu i Eviji, treba da požuri, jer mesta ima sve manje.

– Sicilija se odlično prodaje i svi traže Đardini Naksos – kaže Tanja Živanov iz “Viva travela”. – Mnogi su želeli da iskoriste lepe popuste za rane uplate koji traju do danas (31. marta), pa su prvi polasci gotovo rasprodati.

Miloš Belušević iz “Big blua” kaže da su aranžmani za Hurgadu sve traženiji, a najtraženiji je prvi polazak 28. aprila koji pokriva uskršnji i prvomajski raspust.

– Hurgada nikada nije bila jeftinija, pa nedelju dana odmora (polupansion) u “Miraž nju Havai” 4* sa avionskim prevozom košta 219 evra.

Međutim, najveće popuste treba očekivati od Turske, jer će letovanje u ovoj zemlji biti jeftinije nego ikada. Turski hotelijeri nude promocije poput – jedan plaća, a drugi letuje besplatno. Ove godine u Turskoj besplatno letuje dvoje dece do 18 godina, što ne nudi nijedna druga zemlja na Mediteranu.

Još je zanimljivija ponuda u kojoj dvoje plaćaju, a letuje četvoro odraslih. U agenciji “Fibul” kažu da su cene više nego povoljne, a kreću se od 199 evra (druga osoba i deca gratis) za avionski prevoz i smeštaj u hotelu sa 4* i uslugom “sve uključeno”. Isti paket-aranžman u hotelu sa 5* košta 399 evra.

Marketing
IzvorNovosti
Marketing
Marketing

Vizni režim

Kongo (Republika) – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Republike Konga za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna...

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije potrebna viza Maksimalan boravak: 90 dana Mogu...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing