Da li je potrebna viza državljanima Grenade za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Nije potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Nije potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Grenadu:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana


Mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Srbije do devedeset (90) dana od datuma ulaska u Srbiju, u periodu od sto osamdeset (180) dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 15. Zakona o strancima.


Državljani Grenade, nosioci svih pasoša, koji žele da uđu i borave na teritoriji Srbije u periodu koji je duži od 90 dana, ili da se školuju, žive, zaposle se, bave se medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za vizu pre ulaska na teritoriju Srbije.

Zahtev za izdavanje vize: LINK


kada putujete u Grenadu:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za informacije i vize potrebno je obratiti se Ambasadi Velike Britanije u Beogradu.

UK Visa Application Centre
Airport City Belgrade
Omladinskih Brigada 88b
11070, Belgrade
Serbia

Procedura je ista kao i za vizu Velike Britanije. Najpre se registrujte online na sajtu britanske službe za vize, popunite formular, a onda zakažite termin u viznom centru:

https://www.gov.uk/government/publications/apply-for-a-commonwealth-visa-in-serbia/apply-for-a-visa-for-a-commonwealth-country-or-british-overseas-territory-in-serbia

Posetioci koji u zemlju ulaze sa kruzera a koji ne borave duže od 24 časa ne moraju da imaju vizu.

Za vizu su potrebna sledeća dokumenta:

  • pasoš
  • prethodni pasoši ukoliko postoje
  • izvod sa tekućeg računa iz banke ili štedna knjižica
  • dokaz o zaposlenju ili studiranju
  • rezervacije
  • dokaz o razlogu posete – pozivno pismo
  • 1 fotografija
  • odštampani popunjeni online obrazac.

Troškovi za vizu su oko 145 evra.

Srbija-Grenada
Srbija-Grenada udaljenost