Da li je potrebna viza državljanima Gvajane za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Gvajanu:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Gvajanu:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Gvajane u Briselu:

Embassy of the Republic Of Guyana Av.du Bresil 12, 1000 Bruxelles, Belgique; Tel: + 99322/675 6216; Fax: + 99322/ 672 5598, 675 6331 ili

Guyana High Commission, 3 Palace Court, Bayswater Road, W2 4LP, Tel: + 9944207/ 229 7683/4; Fax: + 9944207/ 727 9809.

Od dokumenata, prilikom apliciranja za vizu, potrebno vam je:

  • pasoš koji važi još 6 meseci
  • povratna karta
  • dve fotografije
  • dva popunjena formulara www.guyanahclondon.co.uk/VisaApplicationFormNew.pdf
  • dokaz o posedovanju sredstava za sve vreme trajanja posete
  • pozivno pismo ili dokaz smeštaja u hotelu
  • skoriji izvodi iz banke
  • pismo poslodavca ili potvrda o statusu firme.

Troškovi obrade su oko 20 funti + 10 funti za slanje (poštarinu).

Korisni sajtovi: www.minfor.gov.gywww.guyana.org

Srbija-Gvajana
Srbija-Gvajana udaljenost

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime