Da li je potrebna viza državljanima Hondurasa za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Honduras:

Obični pasoši: Potrebna viza (viza se izdaje na period do 30 dana, moguće je produženje na još 60 dana)
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana.
Maksimalan boravak: 90 dana


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Honduras:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za ulazak u Honduras državljanima Srbije je potrebna viza. Pribavljanje vize ili turističke propusnice na graničnom prelazu nije moguće.

Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 3 meseca, dok dužina boravka prilikom regulisanja boravka, zavisi od roka važenja pasoša.

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Hondurasa u Rimu.

Pri ulasku i pri izlasku iz zemlje plaća se taksa u iznosu od po 27 USD, a novčani iznos preko 10.000 USD se prijavljuje.

Dokaz o vakcinaciji i zdravstveno osiguranje nisu neophodni, ali se preporučuje putno zdravstveno osiguranje.

Za unošenje lovačkog oružja potrebno je pribaviti dozvolu.

Kućni ljubimci se mogu uneti uz prezentaciju potvrde od veterinarske ustanove iz Srbije o zdravstvenom stanju i vakcinaciji protiv besnila.

Mlečni proizvodi se ne smeju unositi.

Od dokumenata, prilikom apliciranja za vizu, potrebno vam je:

  • formular koji se mora zatražiti preko consuladodehonduras@embajada.it
  • prilikom predaje neophodno je doneti sva originalna dokumenta na uvid
  • kopija pasoša koji važi još minimum 6 meseci
  • izvod iz banke a za nezaposlene izvod iz banke supruga, naznačiti posedovanje kreditnih kartica
  • dve fotografije za pasoš
  • napomenuti ako imate važeću vizu SAD, Kanade ili EU
  • ukoliko posećujete nekoga potrebno overeno pozivno pismo.

Troškovi za vizu su oko 30 SAD dolara za 1 ulaz-izlaz a oko 60 SAD dolaza za više putovanja. Uplatu izvršiti preko (prethodno proveriti sa Ambasadom da nije došlo do promena):

Banca Nazionale del Lavoro (B N L)
Primalac: Ambasciata Honduras in Italia
IBAN: IT03 L010 0503 2000 0000 0007 160
swift: BNLIITRR