IKEA Beograd: Odlazak automobilom do Robne kuće IKEA

IKEA Beograd: Odlazak automobilom do Robne kuće IKEA

KoZnaZna YouTube Kanal je ovog puta odlučio da vam pokaže kako da automobilom iz Beograda dođete do IKEA Robne kuće – Beograd.

Početak vožnje je sa Konjarnika (Voždovac) sa raskrnice ulica Vojislava ilića i Ustaničke. Odatle idemo ulicom Vojislava Ilića ka naselju Medaković. Kada pređemo Plavi most idemo desno, pa opet desno, kako bismo izašli na Autoput. Kada izađemo na Autoput vozimo ka Bubanj Potoku (u pravcu Niša). Prođemo skretanje koje nam dolazi sa desne strane i nastavljamo ka Vrčinu, a skrećemo kod natpisa na tabli Tranšped. Nema znaka na autoputu za skretanje za IKEA robnu kuću. Dalje ćete videti na snimku. Povratak ka Beogradu takođe pogledajte na snimku.

VAŽNO pre odlaska:

Ja sam pre polaska u Robnu kuću IKEA skinuo aplikaciju za mobilni sa Google Play-a koja se zove IKEA STORE. Možete je skinuti sa njihovog sajta:

Android uređaji
Apple uređaji
Blackberry uređaji

Otišao sam na njihov sajt, izvršio registraciju i ulogovao se. Potreban vam je Email i korisnička šifra. Na sajtu odabrao šta ću kupiti i stavio u “korpu”. Onda se odjavio sa sajta i prijavio na instaliranoj aplikaciji “IKEA STORE”. Tamo me je sada “čekala korpa” sa svim podacima, kao i ukupnom cenom.

Da napomenem i to da prilikom registrovanja na njihov sajt učlanite se besplatno u IKEA FAMILY. Na svom nalogu ćete dobiti snimak kartice sa kodom. Ovu karticu možete koristiti u Robnoj kući IKEA na IKEA FAMILY kiosku i nakon kupovine u prodavnici, na kasi.

Ja sam dobio popust od 50 dinara na papuče koje sam platio 250 dinara.

VAŽNO pre ulaska:

Kada parkirate automobil ispred IKEA Robne kuće (a parking mesta ima dosta, i za osobe sa invaliditetom) videćete da je Robna kuća IKEA ofarbana u dve boje. ŽUTOM BOJOM je označen ulaz u Robnu kuću IKEA a PLAVOM BOJOM izlaz i deo namenjen za reklamacije i vraćanje robe. Na poleđini računa piše da ako niste zadovoljni sa robom možete je vratiti u roku od 365 dana.

VAŽNO pre kupovine:

E, ovo je stvarno važno i obratite pažnju da ne bi kasnije gubili živce i vreme. Nije do Robne kuće IKEA, niti do zaposlenih, nego do nas pojedinih posetilaca koji znamo ponekada da budemo lenji i bezobzirni.

Najbolje je da pre odlaska i kupovine uradite kao ja. Registrujte se na njihovom sajtu, skinite aplikaciju i instalirajte na mobilni telefon, stavite u “korpu” ono što mislite da ćete kupiti, pa onda krenite ka Robnoj kući IKEA.

Tada ćete imati sve podatke o proizvodu i VEOMA VAŽNA stvar je ta da vodite računa o ŠIFRAMA koje su na proizvodu.

Na primer ja sam kupio radni sto, klasičan beli sa pločom i četiri nogare. Cena je 2.599 dinara. Šifra stola je 299.321.81 a stolu je naziv LINNMON/ADILS i prikazan je na sajtu u kompletu. Međutim i na sajtu je prikazano da se on sastoji od jedne table i 4 nogara i svaki deo ima svoju šifru. Pa je tako za Nogar ADILS x4 komada šifra 902.179.72 a nalazi se u delu: RAF 34 LOKA…02 a Ploča/Tabla stola ima šifru 002.511.35 i nalazi se u delu: RAF 34 LOKA…06.

Oko mesta, odnosno RAF i LOKA..(lokacijsko mesto proizvoda) nećete imati problema. Ali VEOMA vodite računa i proverite šifre na RAFU i na samom proizvodu. Uporedite i sa mobilnog, ukoliko ste postupali kako sam vam objasnio pa imate na mobilnom proizvode koje nameravate da kupite.

Šifre obavezno uporedite jer pojedini kupci kada pogreše ili se predomisle oko kupovine “nemaju osećaj” za druge, pa predmete ostavljaju gde im je najbliže. Tako da ako ne proverite možete uzeti nogare za sto od sasvim drugog stola ili Tablu/ploču…Ovo je samo primer, ali vam se može desiti, a onda ćete gubiti vreme i nerve oko vraćanja i zamene. Zaposleni u IKEA Robnoj kući će vam zameniti proizvod – tu nije ništa sporno, ali vaše vreme, gorivo, nervoza…

Što se tiče zaposlenih nemam zamerki. Veoma ljubazni i korektni. Spremni da vam odgovore na svako pitanje.

I da ne zaboravim i ovo. Nakon plaćanja, odmah iza Kasa možete kupiti Hotdog za 50 dinara. Sasvim OK ako ste ogladneli da prezalogajite. Ukus me podsetio na one viršle iz crvenih kiosaka davnih 80-tih godina u Beogradu. Nisam imao jogurt trouglić 🙂

Toliko. Ukoliko vam se dopao članak i video koji je urađen za ovu priliku, lajkujte nas, šerujte, podržite….

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=RBNrcmNl9EA