Sveti Vinsent i Grenadini (Saint Vincent and the Grenadines)

Gde se nalazi: Mala ostrvska država u jugoistočnom delu Karipskog mora, pripada Zapadnim Antilima. Sastoji se od ostrva Sent Vinsent i grupe Grenadinskih ostrva (Bekija, Kanuan, Majre, Mustik i Junion).
Glavni grad: Kingstaun
Stanovništvo: 109.000
Valuta: Istočnokaripski dolar
Grb:

Zastava:

Vizni režim Srbije:

Nije potrebna viza za za ulazak, tranzit i boravak na teritoriji Republike Srbije do trideset (30) dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od godinu dana. Vize za ulaz u Republiku Srbiju nisu potrebne od 15.02.2018. godine

Vize za ulaz u Republiku Srbiju nisu potrebne od 15.02.2018. godine. Nije potrebna viza ukoliko ne postoje smetnje iz člana 11. Zakona o strancima.

Član 11 Zakona o strancima glasi: Odbijanje ulaska

Član 11

Ulazak u Republiku Srbiju, odbiće se strancu ako:

1) nema važeću putnu ispravu, ili vizu ukoliko je potrebna;
2) nema dovoljna sredstva za izdržavanje za vreme boravka u Republici Srbiji, za povratak u zemlju porekla ili tranzit u treću zemlju, ili mu na drugi način nije obezbeđeno izdržavanje za vreme boravka u Republici Srbiji;
3) je u tranzitu, a ne ispunjava uslove za ulazak u treću državu;
4) je na snazi zaštitna mera udaljenja ili mera bezbednosti proterivanja ili mu je otkazan boravak, odnosno druga mera priznata u unutrašnjem ili međunarodnom pravu koja uključuje zabranu prelaska državne granice – za vreme dok ta mera odnosno otkaz boravka traje;
5) nema potvrdu o vakcinisanju ili drugi dokaz da nije oboleo, a dolazi sa područja zahvaćenog epidemijom zaraznih bolesti;
6) to zahtevaju razlozi zaštite javnog poretka ili bezbednosti Republike Srbije i njenih građana;
7) se u odgovarajućim evidencijama vodi kao međunarodni prestupnik;
8) postoji opravdana sumnja da boravak neće koristiti u nameravanu svrhu.

Odbijanje ulaska upisuje se u putnu ispravu stranca.

Bliže uslove iz stava 1. tač. 2), 5), 6) i 7) ovog člana propisuje Vlada.

POJAŠNJENJE:

Državljani ove države, nosioci svih pasoša, koji žele da uđu i borave na teritoriji Srbije u periodu koji je duži od 30 dana, ili da se školuju, žive, zaposle se, bave se medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, DUŽNI su da podnesu Zahtev za vizu PRE ULASKA na teritoriju Srbije.

Ukoliko žele da uđu u Srbiju, a već su boravili 30 dana bez vize, od dana ulaska u Srbiju u periodu od godinu dana, u skladu sa Odlukom Vlade, za sledeći ulazak treba da podnesu Zahtev za vizu.


Vizni režim Sveti Vinsent i Grenadini:

Viza nije potrebna.

Ukoliko planirate da ostanete duže od 30 dana, potrebno je da se obratite Odeljenju za imigracije odmah po dolasku u zemlju.

Za dodatne informacije se obratite Misiji Sent Vinsenta i Grenadina pri OUN u Njujorku. LINK OVDE.

1 KOMENTAR

  1. Ma ko ne može da dođe kod nas, sve smo pustili, svi kako dođu tako se i odomaće. Svakoj pridošlici i pomoć, i smeštaj i školovanje i sve beneficije samo ćemo mi da se selimo. Evo možemo da počnemo od Svetog Vinsenta i Grenadina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo upišite vaš komentar
Molimo upišite vaše ime