Indija – vizni režim

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Da li je potrebna viza državljanima Indije za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 30 dana u periodu od jedne godine
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana
Maksimalan boravak: 90 dana


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Indiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu viza nije neophodna ukoliko ne napušta međunarodnu zonu tranzitnog aerodroma u Indiji. U svim drugim slučajevima je neophodna.


kada putujete u Indiju:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Državljani Republike Srbije koji putuju u Indiju odgovarajuću vizu trebaju pribavljaju u Ambasadi Indije u Beogradu (potrebne informacije dostupne su na internet prezentaciji Ambasade odeljak Consular Services).

Državljanima R. Srbije nije omogućeno pribavljanje vize, odnosno turističke propusnice, na aerodromima/graničnim prelazima.

Od 26.02.2016. godine državljani R. Srbije mogu da apliciraju za elektronsku turističku vizu, koja se pribavlja onlajn, odnosno formular za vizu i propratna dokumenta se podnose onlajn. Takođe, plaćanje i rešavanje zahteva se vrši onlajn. Informacije o načinu apliciranja, uslovima i dužini važenja ove vize mogu se pronaći OVDE.

Pravilo da turisti koji imaju višekratne turističke vize moraju da naprave razmak od najmanje dva meseca između dva ulaska u Indiju ukinuto je 2012. godine. Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Indije od 4. decembra 2012, ovo pravilo ostaje na snazi samo za državljane 7 zemalja (Avganistan, Kina, Iran, Pakistan, Irak, Sudan, Bangladeš), strance koji su poreklom iz Pakistana i Bangladeša i apatride, tako da državljani R. Srbije mogu putovati u Indiju bez ovog ograničenja.

Putnici koji planiraju boravak u Indiji duži od 180 dana moraju u roku od 14 dana od ulaska u Indiju da se registruju u kancelarijama Foreigners Regional Registration Office (FRRO) u Nju Delhiju, Ahmedabadu, Amritsaru, Bangaloru, Kalikutu, Čenaju, Kočiju, Mumbaju, Goi, Hajderabadu, Kolkati, Laknauu i Trivandrumu, ili u policiji (Superintendent of Police) u drugim oblastima. U slučaju da putnik propusti da se registruje, moguće je da mu bude određena zatvorska kazna, naplaćena novčana kazna ili onemogućen izlazak iz Indije dok se ne dobije dozvola Ministarstva unutrašnjih poslova Indije za napuštanje zemlje.

Za ulazak u Indiju nije potrebno posedovati polisu zdravstvenog osiguranja, niti dokaz o vakcinaciji, izuzev ako državljani R.Srbije u Indiju dolaze iz zemalja Afrike i Latinske Amerike koje ulaze u tzv. endemičnu zonu žute groznice, kada je potrebno posedovanje tzv. „žutog kartona” odnosno potvrde o vakcinaciji protiv žute groznice. Lista ovih zemalja dostupna je na internet prezentaciji www.immigrationindia.nic.in, sekcija Health Regulations.

Zabranjeno je unošenje sledećih artikala u Indiju: vatreno oružje, narkotici i psihoaktivne supstance, pornografski materijal, falsifikati, piratska roba i roba kojom se krše prava intelektualne svojine, kao i antikviteti.

Roba čiji je uvoz ograničen: municija, žive ptice i druge životinje (uključujući kućne ljubimce), biljke i seme biljaka, ugrožene vrste biljaka i životinja (žive i mrtve), bilo kakva roba sa namerom korišćenja u komercijalne svrhe, radio-predajnici koji nisu odobreni za uobičajenu upotrebu, zlato i srebro (osim nakita), indijska i strane valute koje prekoračuju odobrene iznose.

Ne postoji ograničenje u pogledu količine novca koji se unosi u Indiju. Međutim prijava vrednosti (Currency Declaration Form) je neophodna kada se unosi 5.000 USD ili više u gotovini, odnosno 10.000 USD ili više u gotovini i/ili vrednosnim papirima.

Unošenje kućnih ljubimaca (psi, mačke, ptice i sl.) je dozvoljeno putnicima koji se sele/vraćaju u Indiju nakon dve godine neprekidnog boravka u inostranstvu, pri čemu je moguće uneti najviše dve životinje po putniku, uz posedovanje odgovarajuće veterinarskog sertifikata o primljenim vakcinama, koji je preveden na engleski jezik.

Srbija-Indija
Srbija-Indija udaljenost

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing