Da li je potrebna viza državljanima Jamajke za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 30 dana u periodu od 1 godine
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 30 dana u periodu od 1 godine.


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za odlazak na Jamajku:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


kada putujete na Jamajku:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za ulazak na Jamajku državljanima Republike Srbije potrebna je viza, koja se može pribaviti u Konzulatu Jamajke u Beogradu, ili na ulasku u zemlju uz dokaz o posedovanju dovoljno sredstava (za dnevni boravak do 50 usd), kao i povratnu kartu ili kartu za narednu destinaciju.

Napomena:

Od 12.08.2014. godine državljani R. Srbije koji poseduju važeću vizu SAD, Kanade, Velike Britanije i država Šengena mogu da uđu i borave do 30 dana na Jamajci bez vize, uz potvrdu o vakcinaciji protiv malih boginja, rubeola i polia.

Domaća valuta je jamajčanski dolar „džej”, ali se može koristiti i US dolar. Na ostrvu su važeće kreditne kartice i putnički čekovi. Za doznaku novca iz inostranstva može se koristiti Western Union.

Srbija-Jamajka
Srbija-Jamajka udaljenost